potraga za savršenim komadom

Ne slijedite slijepo trendove: Za idealne traperice važno je odabrati model prema obliku tijela, a ovi savjeti itekako pomažu

02.11.2021 u 06:15

Bionic
Reading

Kada biste morali odbrati jedan komad odjeće koji je univerzalan i bezvremenski, gotovo nezamjenjiv, odabir bi svakako pao na traperice. Prilikom njihove kupnje najvažnije je izabrati modele prema obliku tijela i ne uvijek bespogovorno pratiti trendove, a ovo su ultimativni savjeti za odabir savršenih traperica

Opušteni, skinny, bootcut ili boyfriend kroj – izbor modela traperica doista je velik, a korisni savjeti za snalaženje u ovoj jeans džungli uvijek dobro dođu. Gotovo svatko u ormaru ima barem jedan par traperica, no rijetko tko je doista zadovoljan načinom na koji mu pristaju. Većinu vremena kupnju diktiraju prolazni i promjenjivi trendovi, a rijetko kada se u obzir uzima ono što nam doista dobro pristaje. Izbor savršenog para traperica igra je boja i oblika, a time i proporcija.

Od ulične pa do svijeta visoke mode, brojni su modeli koji golicaju našu maštu i izazivaju želju da ih kupimo. Da ne spominjemo faktor nostalgije koji u ovom razdoblju dostiže najvišu razinu: s jedne strane riječ je o održivosti, dakle o recikliranju, s druge strane o modelima koji su se nosili prije 10, 20 ili 30 godina, a danas ih gledamo sa žudnjom. Sve to međutim može dovesti do loših modnih izbora koji negativno utječu na naš izgled, a samim time i na percepciju koju imamo o sebi.

Potraga za savršenim trapericama ide ruku pod ruku s idejom da slobodno nosimo ono što nam se najviše sviđa, bez obzira na trenutno vladajuće trendove. Iz tog razloga važno je pažljivo odabrati što ćemo nositi: nove (ili rabljene) traperice postaju prava investicija samo ako se osjećamo dobro u njima. Kako bi potraga, a time i izbor bili lakši, bacite oko na zlatna pravila izbora modela prema obliku tijela.

  • +30
Traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Traperice za tijelo oblika kruške

Mekani bokovi i naglašena stražnjica opisuju tijelo oblika kruške, a u ovom slučaju naglasak je na ženstvenim oblicima te vizualnom izduljivanju figure visokim potpeticama.

Odaberite bootcut traperice ili one s trapez nogavicama - nešto dulje nogavice kao stvorene su za nošenje uz vrlo visoke potpetice.

Dobar izbor su traperice visokog struka jer će vas poštedjeti neugodnosti kada trebate sjesti ili čučnuti, a vrlo koristan detalj su veći džepovi koji će vizualno promijeniti proporcije. Fokusirajte pažnju na tamni rastezljivi traper koji obavija siluetu, bez stvaranja ili naglašavanja oblina. Vrlo zgodan model koji se svakako isplati isprobati, a ujedno je i veliki trend sezone, su paper bag traperice.

Traperice za tijelo oblika pješčanog sata

U ovom slučaju omjer između ramena i kukova je u potpunom skladu. Skinny traperice prate liniju tijela te naglašavaju već uravnoteženu siluetu. Ako ipak niste ljubitelj skinny modela te sa žudnjom gledate u lepršavije i opuštenije modele, odlučite se za one koji su pripijeni na bedrima, a nešto šireg kroja ispod koljena, no pripazite da ne pretjerate s volumenom. U svakom slučaju izbjegavajte poderane i isprane traperice i ne propustite istaknuti struk, posebice ako niste pretjerano visoki. Modeli sa srednje velikim džepovima dobar su odabir, a ako ne želite odskakati od vladajućih trendova, posegnite za trapericama od tamnog trapera.

Traperice za tijelo u obliku jabuke

Kod ovog oblika tijela pažnju plijene poprsje, izdašne grudi i širok struk dok su bokovi uski. Skinny traperice birajte samo ako ćete ih nositi uz široku košulju ili oversized džemper, a u svakom slučaju izbjegavajte modele niskog struka. Kako biste vizualno promijenili odnos naglašenih oblina, pokušajte s mama modelima traperica, a ako želite biti u trendu ove jeseni, birajte ravne inačice.

Traperice za tijelo oblika stupca

Ovaj oblik tijela karakteriziraju vitka tjelesna građa, vrlo duge, vitke noge i ravni bokovi. Slobodno posegnite za bilo kojim uskim modelom traperica: bijelima, u boji, od svijetlog trapera, poderanima, pa čak i ispranima. Zeleno svjetlo imate čak i za šire modele s zvonolikim nogavicama. Ne morate izbjegavati ni niski struk, ove sezone vraćen u modu na velika vrata. Za ležeran stajling birajte boyfriend modele. Za vrući trendi izgled pak ove sezone tu su dvobojne ili patchwork traperice.