OBITELJSKO BOGATSTVO

Ne biste vjerovali koliko vrijedi klan Kardashian

04.03.2013 u 10:02

Bionic
Reading

Najveći dio kolača donijela je obiteljska zlatna koka: Kim Kardashian pridonijela je gotovo polovici obiteljskog bogatstva

Nije tajna da je obitelj Kardashian otporna na recesiju: produciraju uspješan reality, bave se trgovinom, imaju modne linije, sudjeluju u reklamnim kampanjama. Ipak, dosad nije bilo poznato u kojim se brojkama procjenjuje bogatstvo popularnog klana Kardashian, piše Mail Online.

Obitelj je vrijedna 80 milijuna dolara, a sama Kim vrijedna je polovicu te svote. Na američkim televizijama zvijezde realityja zarađuju godišnje od 20 do 65 milijuna dolara, pa ne iznenađuje što je Kim prava zlatna koka čiji je rad donio polovicu obiteljskog bogatstva, navodi Huffington Post.

Najveći dio novca zaradila je svojim angažmanom u realityju, no ona zarađuje i 25.000 dolara po objavi na Twitteru budući da je sponzorirani korisnik te društvene mreže. Ne treba niti zaboraviti da je dobila pet milijuna dolara od porno-kompanije Vivid nakon što je objavljena snimka njezinog seksa s reperom Ray J-ijem.

Kim nije izgledala kao netko koga muče financijske brige kad je odjevena u dizajnersku odjeću prošla pariškom zračnom lukom u nedjelju budući da zarađuje 100.000 dolara po pojavljivanju na nekom događaju.

No obitelj ipak nije krenula od nule: kad je njezin otac, poznati odvjetnik u industriji zabave Robert Kardashian prije deset godina umro, ostavio je obitelji 100 milijuna dolara u nekretninama. Njihova popularnost mogla bi im u iduće dvije godine donijeti milijardu dolara vrijedne poslove, izjavio je za Womens Wear Daily predstavnik njihove lifestyle marke.

Čini se da će im i u budućnosti dobro ići jer su prošle godine potpisali produljenje ugovora u visini od 40 milijuna dolara za još tri sezone realityja Keeping Up With The Kardashians.

Miris koji je lansirala Khloe i njezin suprug Lamar Odom te tri parfema koje je lansirala Kim zaradili su 50 milijuna dolara na tržištu parfema. Njihova je Kardashian Kollection za Sears prošle godine imala promet koji se procjenjuje na 300 milijuna dolara.

Ipak, obitelj je sklona puno trošiti. Primjerice, kad se Kim udavala za košarkaša Krisa Humphriesa, njezina je majka Kris Jenner izjavila da će teško pokriti troškove vjenčanja unatoč medijskim pravima koja su prodali i bogatim darovima koje je par dobio. Kim je također iz svog džepa dečku Kanyeu Westu poklonila 750.000 dolara vrijedan Lamborghini za njegov rođendan, iako on navodno zarađuje više nego cijela njezina obitelj.