ZLATNA PRAVILA

Nakon ovoga ćete napraviti najukusnije burgere

  • Autor: M. C.
  • Zadnja izmjena 23.05.2014 11:21
  • Objavljeno 23.05.2014 u 11:21
burger

burger

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: tinkstock

Vrijeme roštiljada konačno je započelo, a ako slučajno ne znate kako napraviti sočan burger za svoju ekipu, evo šest zlatnih pravila

1. Pametno odaberite meso

Prvo pravilo za ukusne burgere odabir je mesa. Pobrinite se da meso bude svježe i tražite da vam samelju samo govedinu - 80% krtog i 20 % masnog.

2. Uposlite ruke

Najbolji burger napravit ćete ako ga formirate rukama, savjetuje stručnjakinja Sharon Franke za Good Housekeeping. No nemojte ga previše izmiješati, jer u namjeri da bude idealno oblikovan, napravit ćete smjesu poput paštete.

3. Ne preokrećite ga

Nema potrebe da burger stalno preokrećete kada ga jednom stavite na rešetku. Pustite da se zapeče i dobije koricu. A kako još znati da ga možete okrenuti? Kada meso više nije zalijepljeno za rešetke.

4. Ne pritišćite

Nema ukusnijeg burgera od onog trenutka kada osjetite slasne sokove koji se iz njega cijede. Da biste to i dobili, ne smijete tijekom pečenja meso pritiskati spatulom svaki čas. Ako to budete radili, svi će sokovi iscuriti.



5. Pazite na temperaturu

Iako vatra ne treba biti prejaka jer će se burgeri prepeći izvana i možda ostati sirovi iznutra, nemojte da bude preslaba jer riskirate da eventualne bakterije ostanu žive.

6. Priprema u tavici

Ako ih pečete na tavi, uspjeh uvelike ovisi o materijalu od kojeg je napravljena. Najbolje će ispasti na tavi od lijevanog željeza. Ako je nemate, svakako izbjegavajte tavu koja imitira roštilj i ima dno s prugama, jer će dio burgera biti prepečen i mastan, a dio nedovoljno zapečen.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!