ANJA ŠOVAGOVIĆ DESPOT I DRAGAN DESPOT

Nakon četiri dana hodanja, brak im traje 27 godina

28.09.2013 u 12:32

Bionic
Reading

Dragan Despot i Anja Šovagović u braku su već punih 27 godina, a odluku da će se vjenčati donijeli su nakon samo četiri dana hodanja

Zagrebačka glumica Anja Šovagović, kći legendarnog glumca Fabijana Šovagovića, odmalena bila 'zaražena' glumom, baš kao i njezin brat Filip. Njezina supruga Dragana glumački put je iz rodnog Mostara doveo u Zagreb na Akademiju. Ulogom u telenoveli 'Zora dubrovačka', čiji su se dijelovi snimali u Dubrovniku, vratio se u grad u kojem je prije više od četvrt stoljeća počela ljubav s Anjom, piše 24sata

Prvi projekt u kojem su igrali zajedno bila je predstava 'Oluja' Williama Shakespearea. Bilo je to vrlo davno, dok još nisu bili u vezi, ali je predstava pomogla da se vjenčaju. Sve je počelo tijekom Dubrovačkih ljetnih igara 1978. godine. Anja je imala 15, a Dragan 22 godine, bio je još na Akademiji dramskih umjetnosti i igrao je glavnu ulogu u Shakespeareovu 'Romeu i Juliji'. Bilo je to prvi put da su se uopće sreli, no razlika u godinama bila je velika. Zato su čekali novu priliku.

Iduća prilika stigla je ponovno u Dubrovniku. Ona je bila tad već na drugoj godini Akademije. Prohodali su, kako danas kažu, neočekivano i nepredvidivo. Ali ovoga puta nisu previše čekali. Inače pedantna i organizirana, Anja se nakon samo četiri dana veze odlučila vjenčati za Dragana, i to u tajnosti, a tim su činom sve šokirali.

Danas su u braku 27 godina, čime su opovrgnuli brojne teorije o preduvjetima za dobar i dugovječan brak.

'Bračne zavjete obnovili smo kod patera Zvjezdana Linića u Samoboru, bilo je jako dirljivo. Neću vam otkriti tajnu sretnog braka, ali mogu reći da je važno biti s osobom s kojom se možete ponašati onako kako biste se ponašali da ste sami', kaže glumica i spisateljica za 24sata te priznaje da u njihovu braku i dalje vlada romantika.