FRIZERSKI STILISTI SLOŽNI

Najzahvalnija frizura u ljetnim mjesecima: Evo kakve su punđe 'in', a koje više nećemo nositi

05.07.2021 u 16:03

Bionic
Reading

Poput konjskog repa, frizure s punđom u glavnoj ulozi u stanju su u trenu ukrotiti kosu, stoga ne čudi njihova velika popularnost među damama s dugom i kosom srednje dužine

U vrućim ljetnim mjesecima punđa je s razlogom jedna od najzahvalnijih frizura, a ove godine tri specifične verzije slove kao najpopularnije.

  • +10
Punđe Izvor: Profimedia / Autor: DEE CERCONE / EVERETT / LINDA WHEELER / EVERETT / PROFIMEDIA

Koje su punđe in, a koje out ovog ljeta?

Out: Punđa postignuta spužvicom

In: Neuredna punđa

Ljeti volimo da stvari budu opuštene i neformalne, pa i kada je riječ o frizuri. Umjesto strogih punđi složenih uz pomoć spužvice nalik krafni, ovoga ljeta idealno je vrijeme da prigrlite trend neuredne verzije.

Prema riječima frizerskih stilista, za ovu frizuru poželjno je prethodno pripremiti kosu uz pomoć proizvoda za stiliziranje i, ako je potrebno, iskoristiti moć uvijača kako bi se postigao voluminozan i neuredan izgled punđe.

Out: Visoka punđa

In: Niska punđa

Niska punđa uvijek izgleda ležerno i elegantno, posebice u kombinaciji s efektnim ukrasima poput gumice od tkanine ili marame. U odnosu na visoku punđu, niska verzija ne zahtijeva jako dugu kosu.

Out: Punđa od petlje kose

In: Cord knot punđa

Punđa koja nastaje tako što se polovica kose provuče kroz gumicu predstavlja najlakši i najbrži način izrade ove zahvalne frizure, no u popularnosti ju je zamijenila takozvana cord knot punđa.

Ova posebna vrsta punđe predstavlja idealnu alternativu klasičnoj verziji ili praktičnom konjskom repu u ljetnim mjesecima. Prema videu australske vizažistice i frizerske stilistice Emme Chan, sve što vam za nju treba je gumica za kosu, uz nekoliko ukosnica, a koraci su zaista jednostavni.