18. - 20. OŽUJKA

Najveći duhovni učitelj današnjice u posjetu Hrvatskoj

13.03.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Najveći duhovni učitelj današnjice, mirotvorac i humanist svjetskog glasa Sri Sri Ravi Shankar će posjetiti Hrvatsku od 18. do 20. ožujka. Bit će to četvrti njegov posjet našoj zemlji. Prethodni njegovi posjeti Hrvatskoj su bili 1996., 1998. te 2004. kada se, između ostalih, susreo i s tadašnjim predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem te tadašnjom potpredsjednicom Sabora Vesnom Pusić

Sri Sri Ravi Shankar je utemeljitelj fondacije Umijeće življenja (Art of Living Foundation), obrazovne, neprofitne i nevladine organizacije aktivne u preko 150 zemalja svijeta te je tri puta nominiran za Nobelovu nagradu za mir.

Središnji događaj posjeta Sri Sri Ravi Shankara Hrvatskoj će biti 19. ožujka, kada će se u okviru javnog predavanja u Splitu u dvorani na Gripama održati Globalna meditacija za novi početak koja će se, putem interneta uživo prenositi u više od 50 zemalja. Očekuje se da će se u Splitu na meditaciji okupiti nekoliko tisuća ljudi iz cijele regije, a na internetu nekoliko desetaka tisuća.

Bit će tonajveća do sada vođena meditacija u Hrvatskoj, a osim nje, dan ranije, 18. ožujka, uZagrebu u dvorani Vatroslav Lisinski te 19. ožujka u Splitu održat će se javna predavanja pod nazivom 'Večer mudrosti', dok će se u Splitu 20. ožujka održati i jednodnevna antistresna radionica sa Sri Sri Ravi Shankarom jednostavnog slogana 'Udahni radost, izdahni stres, vrati se izvoru'.