STILSKI PROMAŠAJI

Najveća modna razočaranja na dodjeli Oscara

29.02.2016 u 11:32

  • +8

Modni promašaji s dodjele Oscara 2016.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Dodjela zlatnih kipića među najvažnijim je filmskim nagradama, ali i jedan od važnijih modnih događaja u godini. Iako pripreme za oskarovski crveni tepih nerijetko znaju trajati tjednima pa i mjesecima, modna su razočaranja na crvenim tepisima neminovna

Očekivanja su velika pa zvijezde i stilisti, u želji da zasjene sami sebe, odu predaleko što rezultira pozicijama na listama najgore odjevenih. I dok su brojne zvijezde zablistale na ovogodišnjem oskarovskom crvenom tepihu, neke su modno podbacile iako se od njih očekivalo puno više.

Jedna od njih svakako je 26-godišnja švedska glumica i dobitnica zlatnog kipića za najbolju sporednu ulogu Alicia Vikander. Budući da je prelijepa brineta modno briljirala na svim prethodnim dodjelama nagradama, jednako kao na brojnim premijerama koje je imala u 2015., od nje se na Oscarima očekivalo još jedno genijalno izdanje kojim bi nadmašila dosadašnja ili im barem parirala. No ona i njezina stilistica Victoria Sekrier odlučile su se (potpuno očekivano) za haljinu modne kuće Louis Vuitton čije je lijepa Šveđanka zaštitno lice. Međutim, žuta haljina s kraćim prednjim i dužim stražnjim dijelom te srebrnim ukrasima, koja pomalo podsjeća na kreaciju princezu Belle iz crtića 'Ljepotica i zvijer', nije bila dovoljno dobar izbor za postizanje onog oduševljenja na koje smo navikli kad je prelijepa Alicia u pitanju.

Tamnoputa ljepotica Kerry Washington prošle je godine na Oscarima sve oduševila srebrnom haljinom Marca Jacobsa, no ove godine crno-bijela haljina s potpisom Versacea nije bila ni približno tako dobar izbor. Crni kožni gornji dio i donji bijeli u teoriji su trebali ispasti prilično kul i avangardni, ali pokazalo se, samo u teoriji. Ovako je Kerry, koja inače hrabro modno riskira, ovaj put otišla u krivom smjeru – na listu najlošije odjevnih.

Rachel McAdams nije vjerna istom stilu i neprestano modno iznenađuje na crvenim tepisima. U ovoj sezoni nagrada to su uglavnom bila ugodna iznenađenja, no na prestižnom crvenom tepihu ipak je modno podbacila. Sprijeda izgužvani materijal tamnozelene haljine jednostavno je pokvario cjelokupan dojam, a i dubok prorez koji otkriva nogu već je viđen…

Kerry i McAdams barem se trude modno iznenaditi, no u kategoriju dosadnijih izdanja na crvenom tepihu svakako spadaju Kate Winslet, Reese Witherspoon i Sofia Vergara. Plavokosa američka miljenica Reese odabrala je nimalo pamtljivu ljubičastu haljinu Oscara de la Rente s korzetom koja je djelovala kao nešto već nebrojeno puta viđeno.

Oskarovka Kate Winslet poznata je po igranju na sigurno kad su odabiri za crveni tepih u pitanju, a iako je i ovaj put ostala vjerna omiljenoj crnoj boji, uspjela je završiti na brojnim listama najgore odjevenih. Materijal haljine čudno se presijavao, pa je kreacija Ralpha Laurena djelovala kao da je mokra ili presvučena folijom.

Najpopularnija Kolumbijka s TV ekrana Sofia Vergara ovaj se put, začudo, nije odlučila za haljinu kroja sirene, ali nije ni modno iznenadila. I ona je igrala na sigurno odabravši Marchesinu tamnoplavu kreaciju s asimetričnim peplum-dijelom. Iako je haljini teško naći zamjerku, problem je to što ona uvijek bira slične kreacije, a to već postaje dosadno.

Zato je modnim rizicima sklona dugonoga Njemica Heidi Klum, a u njenom slučaju modni rizici najčešće se ne isplate što je dokazala i ovaj put. Marchesina haljina u nježnim lila tonovima s 3D cvjetnim ukrasima osigurala joj je uvjerljivo prvo mjesto na većini lista najgore odjevenih, a mnogi su je usporedili s haljinom za djeveruše iz noćnih mora. Za Marchesu, iza koje stoji Georgina Chapman, supruga jednog od najmoćnijih holivudskih producenata Harveyja Weinsteina, odlučila se i nominirana Jennifer Jason Leigh, a blijedoroza haljina s pomalo čudnim gornjim dijelom također nije bila najsretniji izbor.

Oskarovka Jennifer Lawrence očekivano je nosila Dior s kojim je veže ugovor, no ovaj se put odlučila za pomalo rubni  gotički look kakav s lakoćom isfurava Rooney Mara. No nažalost to nije pošlo za rukom Jennifer koja je u ovoj kreaciji podsjetila na još jedna neuspješan gotički izgled, onaj Gwyneth Paltrow s dodjele Oscara 2002. godine.

Olivia Wilde u bijeloj haljini s potpisom Valentina trebala je utjeloviti grčku boginju, no negdje na pola puta taj se naum izjalovio. Svečana haljina s plisiranim donjim dijelom i neobičnim naramenicama koje su više otkrivale nego skrivale možda bi bila puno efektnija uz neki drugi nakit, a ogrlica choker kao da je pokvarila cijeli styling

Modni promašaj zabilježila je i komičarka Amy Poehler koja se odlučila za crnu haljinu s pretjerano izvezenim detaljima i (nepotrebnim) dodatkom ogrtača pa je styling djelovao u najmanju ruku preteško.