VRIJEME JE ZA BUNDE

Najtopliji zimski komad koji obožavaju slavne dame

09.12.2015 u 10:53

  • +10

Poznate ljepotice vole bunde

Izvor: Profimedia / Autor: Pixsell

Bionic
Reading

Zima još nije pokazala zube, a ako ste ovih dana već uživali u čaroliji adventa i proveli vrijeme na ulicama okićenih gradova, onda znate da vam bunda uopće ne bi bila višak. One su postale neizostavan dio zimskog ormara i odavno nisu rezervirane samo za svečana događanja

Posljednjih nekoliko sezona nose se bunde u svim bojama i dužinama, a pronašle su mjesto i u dnevnim stylinzima.

Danas ih je lako odabrati i kupiti jer su u trendu one od umjetnog krzna, a rado ih nose svi koji se zalažu za prava životinja i žele poslati poruku podrške. Naše slavne Hrvatice poput Ecije Ivušić, dizajnerica Aleksandre Dojčinović i Anamarije Asanović ili Severine već su uskočile u te tople komade odjeće i pokazale da će zimu dočekati u njima. Djevojka Ivana Todorića, Milica Mihajlović, prije nekoliko dana odabrala je bundu za odlazak na košarkašku utakmicu i to u nježnoj roza boji pudera, koja je najavljena kao hit nijansa za 2016. Kod nas je definitivno zavladao trend umjetnog krzna, ali dame ne odustaju ni od onog pravog. Tako su Jelena Perčin, Vlatka Pokos i Nikolina Ristović pobornice pravog krzna i ne boje se negativnih kritika.

Iako su se još 90-ih tadašnji supermodeli Cindy Crawford i Naomi Campbell za potrebe PETA-ine kampanje skinule do kraja i poručile da će radije biti gole nego u pravom krznu, s vremenom su neke od njih promijenile mišljenje. Na kraju krajeva, od pet supermodela koji su bili dio te kampanje devedesetih godina prošlog stoljeća, sve su dame osim Christy Turlington poslije nosile pravo krzno.

Od kraja devedesetih, prema podacima British Trade Associationa, prodaja krzna globalno se povećala za 58 posto, unatoč nastojanjima raznih udruga i kampanja da se prestane s njegovom izradom. Dizajneri danas pokušavaju integrirati krzno u svoje kreacije i očito imaju jako dobar razlog za to jer je ono i dalje poželjno među damama koje si ga mogu priuštiti. Osim Kate Moss, koja ima zavidnu kolekciju komada od pravog krzna, rado ga nose mlade pjevačke zvijezde poput Rite Ore i Rihanne, a i članice popularnog klana Kardashian nisu odoljele ogrnuti se skupocjenim i toplim komadima, baš kao ni Madonna.

U prilog tome govori i to što gotovo 500 dizajnerskih kuća (kao što su Diane von Fürstenberg, Yves Saint Laurent i Robert Cavalli) konstantno koristi pravo krzno u svojim kolekcijama.

Do sada su dizajneri najčešće upotrebljavali krzno za dodatke na kaputima i ostaloj odjeći, ali trenutno su popularne parke na kojima se ono nalazi s unutarnje strane. Taj trend je pokrenuo i talijanski brend Mr & Mrs Italy, a njegovu popularnu parku nosile su i jedna od najpoznatijih stilistica Olivia Palermo te manekenka Cara Delvigne ili pak Heidi Klum. Dakle, tko si može priuštiti i želi luksuz, vjerojatno će i dalje nositi pravo krzno, a ostali će biti zadovoljni i ponosno pokazivati umjetne bundice zbog kojih nijedna životinja nije stradala.