BROJNE PREDNOSTI

Najpoznatije manekenke današnjice zaklinju se u ovaj jeftin trik za suzbijanje celulita

22.04.2021 u 11:11

Bionic
Reading

Svjetski top modeli poput Australke Mirande Ker, Britanke Rosie Huntington-Whiteley i legendarne Cindy Crawford samo su neke od poznatih dama iz modeling industrije koje su uvjerene u blagodati ovog jeftinog beauty trika pri borbi s vidljivim celulitom

Iako si mogu priuštiti vrhunske kozmetičke tretmane u postizanju besprijekorne figure, jedni od najpoznatijih modela današnjice ne kriju zaluđenost jednostavnom metodom samopomoći u zatezanju takozvane narančine kore na tijelu.

Metoda suhog četkanja tijela naziv je za beauty trik koji zvijezde iz svijeta modelinga najčešće koriste u jutarnjim satima prije tuširanja. Kružnim pokretima u smjeru srca, dvije ili tri minute četkom trljaju područja na tijelu s vidljivim celulitom, međutim u slučaju ekcema ili psorijaze bitno je izostaviti ta područja prilikom četkanja.

Kako javnost uvjeravaju brojni, suhim četkanjem kože postiže se puno više toga od suzbijanja vidljivog celulita. S jedne strane, pomaže u razbijanju masnih naslaga, što ne samo čini da noge i ruke izgledaju glađe i zategnutije, već da se takvima i osjećaju. Naravno, celulit neće nestati poput čarolije, no ljubitelji ove metode kunu se da ćete nakon nekog vremena uočiti razliku.

S druge strane, imunološki sustav također može imati koristi, jer suho četkanje stimulira limfni sustav. Ovo je važan dio imunološkog sustava koji pomaže u izbacivanju patogena, toksina i bakterija iz tijela. Uz to, kod suhog četkanja dolazi do dodatnog poticaja energije, jer povećava protok krvi i potiče cirkulaciju, a dobre vijesti tu ne prestaju. Ova beauty metoda uklanja i mrtve stanice kože tako da se koža osjeća lijepo i meko. Uz to, smanjuje začepljenje pora i potiče takozvano staljenje stanica, što znači da urasle dlake više nemaju šanse.

Nije ni čudo što su vrhunski modeli poput Rosie Huntington-Whiteley, Cindy Crawford i Mirande Kerr apsolutni zagovornici suhog četkanja. Potonja je nedavno otkrila da ju koristi više od deset godina, pritom ju učiniviši apsolutnim prioritetom u svojoj jutarnjoj rutini njege kože.