želimo ih

Najljepše sandale za tople dane pred nama: Hit modeli koji se nose od jutra do mraka uz baš sve iz ormara

26.03.2023 u 18:14

  • +9

Sandale za proljeće

Izvor: Profimedia / Autor: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Od povratka minimalističkih klasika, preko onih neodoljivo 'ružnih', do jeans modela – sezona sandala samo što nije započela. A kada nastupe topliji dani, ovo su modeli koje ćemo posvuda viđati

Iako smo još uvijek u čizmama, kada je o modi riječ, uvijek valja biti korak ispred. Sezona sandala je pred nama, a trendovi za proljeće/ljeto 2023. obuhvaćaju raznolik spektar stilova, od elegantnog minimalizma preko ležernog do nostalgičnog glamura.

Apsolutni hit su wedge sandale, modeli na punu petu izrađeni kako od PVC-a, tako i od kože, a i udobne 'ružne' sandale snažno su prisutne ove godine. No velik povratak bilježi i uvijek sjajna i lako nosiva klasika - lagani chic modeli tradicionalni su na modnim pistama, a ove sezone i na gradskim ulicama. Ovo je šest najtrendi modela sandala za proljeće i ljeto 2023.

Sandale s punom petom

Wedge sandale sa svojom nostalgičnom privlačnošću jedan su od najjačih trendova godine. Na tragu modnog oživljavanja 2YK stila, ovi modeli prava su inspiracija za modnu industriju. Tako su PVC, ali i kožne wedge sandale, kakve su nosile stilske ikone 2000-ih, ponovno u centru pažnje i viđat ćemo ih posvuda.

Sandale iz djetinjstva

Čak i modne revije, s brendovima kao što su Ami Paris i Coach, potvrđuju povratak ovog klasika iz djetinjstva, vrlo popularnog 90-ih, osobito u gumenoj, gotovo žele verziji. U početku dizajnirane isključivo za plažu, ove sandale brzo su se probile i u ulični stil jer nisu izrađene samo od plastike, već i od kože.

'Ružne' sandale

'Ružne' sandale već nekoliko godina na vrhu su trendovskih ljestvica i sve ukazuje na to da će i u 2023. nastaviti nizati uspjehe i ostati visoko na listi poželjnosti. Ovi modeli stilistima su omiljeni za opuštene i neformalne kombinacije jer se kombiniraju praktički uz sve. Naime 'ružne' sandale imaju nevjerojatnu moć prilagođavanja kako romantičnim haljinama, tako i trapericama.

Sandale s vezicama

Slavne sandale, kakve Kate Moss nosi na odmoru u Saint-Tropezu, omiljene su Francuskinjama. S kožnim ili antilop vezicama za omatanje oko gležnja, ali i oko lista, te potpuno ravnim potplatom, inspirirane su obućom starih Rimljana. Ove sandale spajaju udobnost prijeko potrebnu za najtoplijih dana s profinjenim i boho štihom.

Sandale s remenčićima

S remenčićima pričvršćenim kopčama koje podupiru stopalo, ali ga ne pokrivaju, klasična su i minimalistička obuća vintage stila. Idealne za cool, ali nimalo napadan izgled, ove sandale opsjedaju modne zaljubljenice. Kao utjelovljenje vječnog stila i opijajućeg minimalizma, nije slučajno to da ih je voljela i Carolyn Bessette Kennedy.

Traper sandale

Među najoriginalnijim modelima za ovo proljeće/ljeto svakako su traper sandale, trend koji je u velikom porastu. Traper, materijal koji se pokazao apsolutnom zvijezdom total looka u sklopu modnog preporoda u 2000-ima, sada se koristi i na sandalama. Od platformi do ravnih modela – ovaj trend nećete moći, ali ni htjeti zaobići.