ŽENA SA STILOM

Najljepša prva dama na svijetu oduševila stajlinzima

06.09.2016 u 13:53

  • +3

Juliana Awada

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/Reuters

Bionic
Reading

Prva dama Argentine, prekrasna brineta Juliana Awada svakim novim pojavljivanjem u javnosti opravdava titulu jedne od najbolje odjevenih žena na svijetu. Modna biblija američki Vogue dao joj je najveći kompliment nazvavši je suvremenom Jackie Kennedy. Supruga argentinskog predsjednika Mauricija Macrija na summitu G-20 u Kini dokazala je da ona to i jest

Malo koja prva dama na svijetu osim Michelle Obame plijeni pozornost modnim odabirima i stilom kao Juliana Awada. Atraktivna Argentinka od malih je nogu u modnim vodama, a njezina obitelj vlasnik je tekstilnog carstva u sklopu kojeg se nalazi brend Awada.

Argentinska prva dama suvlasnica je tvrtke, ali i osoba zadužena za dizajn, no zbog nove uloge svoga supruga, rad u tvrtki stavila je na čekanje, ali ne želi da je smatraju tek ukrasom.

'Ne osjećam se kao ukras svog supruga, ja sam ja. Predsjednikova supruga može imati političku ulogu, pratim ga na putovanjima i pojavljujem u javnosti kad protokol to zahtijeva. Trenutačno vodim jako aktivan život, stalno sam u pokretu. Vodim brigu o obitelji, kući iako sam okružena ljudima koji mi mogu pomoći i olakšati, ali to su stvari o kojima ipak radije sama vodim brigu', kaže Awada.

Última visita en la gira oficial por Europa.

A photo posted by Juliana Awada (@juliana.awada) on


Lijepa Juliana Awada pravo je osvježenje u svijetu politike, a njezin mladenački i u isto vrijeme ležeran i sofisticiran stil priskrbio joj je i naslovnicu Voguea.

No ona usporedbe s najšik prvom damom u povijesti Jackie Kennedy smatra pretjeranima: 'Jackie je bila ikona jedne ere, ali imam osjećaj da sam ja ipak daleko od nje. Odabrala sam biti autentična i imati svoj stil i ne uspoređivati se ni s kim.'


Svoje stylinge sama bira i ne traži usluge stilista, za što ima jednostavno objašnjenje: 'Nakon što sam život posvetila svijetu mode ne trebam nekog zaposliti da me savjetuje što da odjenem. Sama biram svoje kombinacije.'

Njezin prirodni šik koji karakteriziraju jednostavnost, pročišćene linije i minimalizam uvijek ima u sebi jednu trendi mladenačku notu; s lakoćom slaže svakodnevne kombinacije i one koje se moraju pokoriti strogim protokolima te svaki put briljira.

Con los líderes del G20. China.

A photo posted by Juliana Awada (@juliana.awada) on


Osnovni komadi oko kojih gradi stylinge trendi su traperice, pomalo predimenzionirane košulje, klasične hlače u formalnijih prigodama i trendovske cipele te skupe dizajnerske torbe. Ova prelijepa Argentinka istočnjačkih korijena njeguje prirodan izgled s vrlo malo šminke, a naglasak stavlja na gustu kestenjastu kosu i uglavnom izbjegava nakit.

Za posjete stranim zemljama uglavnom bira kreacije argentinskih dizajnera pa najčešće nosi odjeću s potpisom brendova The Camarín, Menage a Trois, Gabriel Lage, Rome Remon te onu obiteljskog brenda Awada, a i tijekom posjeta Kini birala je uglavnom argentinske brendove.

Za posjet budističkom hramu u Lingyinu atraktivna prva dama odjenula je trendi traperice dužine do gležnja s poderotinama i ženstvenu lepršavu svilenu bluzu prljavobijele boje argentinskog brenda EL Camarin, a sve upotpunila ravnim sandalama i velikom smeđom torbom.

China. Con los monjes budistas en el Templo Lingyin.

A photo posted by Juliana Awada (@juliana.awada) on


Za dolazak u Kinu odabrala je jedan od omiljenih odjevnih predmeta – bijelu košulju uz koju je nosila plisirane duge široke hlače u smeđoj nijansi koje je stegnula remenom u boji konjaka, a u istoj joj je nijanse bila i torba.

Remen je reciklirala u još jednom izdanju naglasivši njime struk na šarenoj haljini dugih rukava sa zanimljivim printom koju je odabrala za susret s prvim damama na summitu G20.

Apoyando la iniciativa mundial para luchar contra el HIV/Sida.

A photo posted by Juliana Awada (@juliana.awada) on

Reunión de Primeras Damas del G20.

A photo posted by Juliana Awada (@juliana.awada) on

Za posjeta Muzeju čaja nosila je skoro identičnu kombinaciju kao onu u kojoj je doputovala, zamijenivši tek smeđe plisirane hlače bijelima i odlučivši se za štikle od brušene kože u boji konjaka.

Extraordinario y milenario. Museo del Té. China.

A photo posted by Juliana Awada (@juliana.awada) on