78. ZLATNI GLOBUS

Najbolje odjevene: Ove dame imale su najzapaženija izdanja na prestižnoj dodjeli filmskih i TV nagrada

01.03.2021 u 09:52

Bionic
Reading

Kao i ostalim brojnim svečanim događanjima koja uključuju crveni tepih, pandemija je presudila i novom, 78. izdanju Zlatnih globusa. Svečana dodjela, s dva mjeseca zakašnjenja, održana je u posve drukčijim uvjetima, a brojne poznate dame potrudile su se da, usprkos novom normalnom, ne manjka glamura

Jedna od najvećih imena u svijetu televizije i filma sinoć su se prošetala nikad skromnijim crvenim tepihom nagrada Zlatni globus u Beverly Hillsu, a dobar dio njih dodjelu je pratio u glamuroznim izdanjima iz topline vlastitog doma zahvaljujući pandemiji.

DRUGAČIJI CRVENI TEPIH

Glamura ipak nije nedostajalo: Pogledajte haljine s dodjele Zlatnih globusa

Pogledaj galeriju

Iako su posljednjih mjeseci svečana izdanja vrijedna crvenog tepiha postala prava rijetkost, priliku da zablistaju u glamuroznim izdanima iskoristile su brojne dame iz svijeta Hollywooda, a pojedine su u navedenom uspjele i modno briljirati.

Najbolje odjevene dame sa 78. dodjele Zlatnih globusa

Anya Taylor-Joy

Iako je vijest o osvajanju Zlatnog globusa, zahvaljujući ulozi u Netflixovoj hit seriji 'Damin gambit', dočekala iz topline doma, 24-godišnja američka glumica ništa nije željela prepustiti slučaju po pitanju svog glamuroznog izdanja i premijernog debija na svečanoj dodjeli.

Javnost je oduševila svojim izdanjem u raskošnoj smaragdnozelenoj haljini s potpisom francuske modne kuće Dior, a kako bi na 78. dodjeli Zlatnih globusa besprijekorno izgledala, pobrinuo se proslavljeni stilist Law Roach.

Renee Zellweger

U ulozi prezenterice i prošlogodišnje osvajačice Zlatnog globusa, 51-godišnja glumica plijenila je pozornost elegantnim izdanjem. Njezinu jednostavnu, a istovremeno efektnu crnu haljinu bez naramenica potpisuje Armani Prive.

Elle Fanning

Iako se nije okitila Zlatnim globusom, 22-godišnja američka glumica postala je jednom od najbolje odjevenih dama na sinoćnjoj dodjeli. Za njezinu pastelnoplavu haljinu od satena ukrašenu sjajnim detaljima zaslužna je talijanska modna kuća Gucci, a u njoj je dodjelu pratila iz topline doma.

Tiffany Haddish

Iako se rijetko nalazi na popisu najbolje odjevenih dama iz svijeta Hollywooda, slavna američka komičarka svojim izdanjem na novoj dodjeli Zlatnih globusa brojne je uzvanice uspjela ostaviti u drugom planu. 

U ulozi prezenterice Haddish je plijenila pozornost svojim novim imidžom u znaku plave, kratko ošišane kose, dok je istesanu liniju istaknula laskavim modelom metalne haljine s potpisom brenda Alberta Ferretti. Za njezino izdanje, kao i ono zvijezde serije 'Damin gambit', pobrinuo se stilist Law Roach.

Jamie Lee Curtis

Dozu optimizma na crvenom tepihu Zlatnih globusa nesumnjivo je unijela 62-godišnja holivudska zvijezda Jamie Lee Curtis. Na 78. izdanju dodjele plijenila je pozornost u žutoj haljini od satena s detaljima poput zvonolikih rukava i V-izreza dekoltea. Za njezinu kreaciju u boji koja će, prema institutu Pantone, obilježiti 2021. godinu zaslužan je dizajner Alex Perry.

Kate Hudson

Slavna američka glumica ove je godine ostvarila nominaciju za Zlatni globus ulogom u dramskom mjuziklu 'Music', a iako se nije okitila zlatnim kipićem, u javljanju uživo iz doma zablistala je u crnoj kreaciji s potpisom luksuzne francuske kuće Louis Vuitton.

Kyra Sedgwick

Da su jednostavna modna rješenja ujedno najbolja, na crvenom tepihu Zlatnih globusa dokazala je poznata američka glumica u ulozi prezenterice. Nikad skromnijim crvenim tepihom prošetala se u kremastom kompletu od satena, a koji se isticao gornjim dijelom u znaku halter ovratnika. Za njezinu jednostavnu, no ništa manje efektnu kreaciju pobrinula se dizajnerica Marina Moscone.

Amanda Seyfried

Zahvaljujući ulozi u filmu 'Mank', Amanda Seyfried ostvarila je nominaciju za Zlatni globus. Iako je bez njega ostala, svojim izdanjem uspjela je oduševiti. U prijenos dodjele uključila se iz doma noseći raskošnu koraljnocrvenu haljinu s potpisom Oscara de la Rente. Osim bojom, svečana kreacija isticala se cvjetnim aplikacijama u formi spuštenih naramenica, a kako bi njezino glamurozno izdanje dobilo na značenju, pobrinula se skupocjenim dijamantnim nakitom.

Rosamund Pike

Poznata 42-godišnja britanska glumica sinoć se okitila Zlatnim globusom u kategoriji najbolje glumice u komediji ili mjuziklu zahvaljujući ulozi u filmu 'I Care a Lot'. Iako svečanoj dodjeli nije bila u mogućnosti prisustvovati, u javljanju uživo plijenila je pozornost u crvenoj haljini dječjeg šarma. S mnoštvo slojeva tila, njezinu kreaciju potpisuje dizajnerica Molly Goddard, a da njezino izdanje bude pamtljivo, pobrinula se odabirom obuće u znaku crnog modela combat čizama.

Sarah Paulson

Iako se ove godine nije okitila Zlatnim globusom, 46-godišnja američka glumica plijenila je elegancijom iz svog doma u haljini s potpisom talijanske modne kuće Prada. Kako njezino glamurozno izdanje ne bi umanjio pogled na ozlijeđenu ruku u longeti, u suradnji s talijanskom kućom glumica je pronašla genijalno rješenje. Samo za nju stvorena je posebna presvlaka za longetu u lila boji.