FURA SVOJ STIL

Najbolje odjevena kraljica prošetala sandale koje se Kate Middleton ne bi usudila obući ni u najluđem snu

04.06.2020 u 11:06

Bionic
Reading

Kraljica Maxima od Nizozemske slovi za najbolje odjevenu damu s kraljevskih dvora, i to s razlogom. Lijepa kraljica uvijek se trudi biti originalna i svoja te se ne boji kršiti strogi kraljevski dress code kojeg se, s druge strane, Kate Middleton drži kao pijan plota. Nizozemska kraljica osvanula je nedavno na jednom službenom događanju u odvažnim sandalama koje se britanska vojvotkinja nikad ne bi usudila obuti

Za razliku od većine kraljevskih dama, kraljica Maxima od Nizozemske ne mari za nepisana pravila odijevanja koja stoljećima unazad kroje stil žena s kraljevskih dvora. 49-godišnja kraljica redovito poseže za upadljivim bojama i psihodeličnim uzorcima, trendi odjevnim kombinacijama, statement nakitom i sandalama, što brojne visoko pozicionirane plemkinje izbjegavaju u širokom luku.

Sandale kroz koje se vide nožni prsti na britanskom kraljevskom dvoru smatraju se neprimjerenima. Upravo zato Kate Middleton uvijek nosi zatvorenu obuću, a u kraljičinom društvu izbjegava nositi i cipele na punu petu, koje su puno udobnije od klasičnih štikli, ali i najružnija obuća ikad proizvedena, ako pitate kraljicu Elizabethu II.

Kraljica Maxima nedavno je izazvala veliku pažnju izborom obuće za posjet Nacionalnom kazalištu u Haagu tijekom prve izvedbene večeri nakon ponovnog otvaranja. Lijepa kraljica i supruga kralja Willema-Alexandera u kazalište je stigla odjevena u crnu boho haljinu s izvezenim šarenim detaljima s potpisom brenda Zazi Vintage, a stajling je upotpunila crnim modnim dodacima - clutch torbicom, šalom i sandalama s potpisom brenda Gianvito Rossi.

  • +4
Kraljica Maxima Izvor: Profimedia / Autor: REX / Shutterstock Editorial

Seksi sandale s platformom i vrtoglavom potpeticom nisu dobrodošle na britanskom kraljevskom dvoru, čak ni u 21. stoljeću, pa ovakve sandale zasigurno nikad nećete vidjeti na vojvotkinji i budućoj kraljici Kate Middleton koja najčešće poseže za klasičnim stiletto salonkama sa srednjom petom.

Čak se i Meghan Markle prije odbacivanja titule vojvotkinje od Sussexa pridržavala kraljevskog dress codea. No kraljica Maxima, kada je moda u pitanju, igra po svojim pravilima. Upravo zato joj modni kritičari često pripisuju titulu najbolje odjevene kraljice.