SLAVONCI NAJMANJE

Na zdravu prehranu najviše paze Dalmatinci

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 03.10.2011 18:09
  • Objavljeno 03.10.2011 u 15:35
zdrava hrana prehrana dijeta mršavljenje

zdrava hrana prehrana dijeta mršavljenje

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: thinkstockphotos

Istraživanje GfK-a o zdravlju pokazalo je da 90 posto Hrvata smatra zdravlje osnovnom pretpostavkom dobrog života, a zdravu prehranu vide kao najvažniji način brige o vlastitom zdravlju

U Hrvatskoj zdravu prehranu najviše ističu ispitanici iz Dalmacije (92 posto), dok je zdrava prehrana najmanje spomenuta u Slavoniji (73 posto) te Lici (66 posto). Istraživanje je pokazalo da je ona nešto važnija za mlade od 15 do 17 godina te osobe starije

dobi - od 55 godina pa nadalje. Najviše pažnje zdravoj prehani posvećuje se u kućanstvima s prosječnim prihodima.

Kao drugi najvažniji način brige o zdravlju Hrvati navode lijekove na recept, koji su najvažniji starijima od 65 godina (84 posto) te ženama (58 posto), a najmanje su važni u Dalmaciji (38 posto).

Sport i rekreacija važniji su muškarcima (58 posto) nego ženama (40 posto), a važni su i mladima do 24 godine starosti (između 70 i 80 posto).

Dodaci prehrani te biljni lijekovi, pokazuje istraživanje, nemaju neko zapaženo mjesto u Hrvatskoj. Njih najviše preferiraju osobe između 25 i 34 godine (oko 40 posto) te stariji od 65 godina (37 posto).

Alternativna medicina u brizi o zdravlju za sada ima najmanju ulogu u Hrvatskoj (prosjek je tek oko pet posto), a najviše je istaknuta u Istri s Primorjem (oko 10 posto).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi