NE MOGU IM ODOLJETI

Na ovakve muškarce pouzdano padaju žene

08.05.2013 u 11:31

Bionic
Reading

Glazbenici su poželjni i seksi. Pokazalo je to istraživanje Sveučilišta South Brittany. Nosite li gitaru, povećavaju vam se šanse da nađete partnericu za čak 30 posto

Naime žene će u 31 posto slučajeva radije dati broj muškarcu koji nosi gitaru. Sportski izgled je prema tom francuskom istraživanju najmanje poželjan, a u samo devet posto slučajeva sportski tipovi dobili bi kontakte djevojaka.

Ovo vrijedi samo za muškarce, jer žene nisu ništa više ni manje poželjne ukoliko imaju glazbeni instrument u ruci. Istraživanje je proveo profesor Nicolas Gueguen, a unajmio je 20-godišnjeg muškarca da pristupi ženama od 18 do 22 godine. Na popisu je bilo čak 300 ispitanica.

Svakoj je trebao reći da izgleda jako lijepo i zamoliti je za broj telefona da bi dogovorili sastanak.

Prilikom upoznavanja s prvih 100 djevojaka nosio je sportsku torbu. Idućih 100 pokušao je impresionirati s gitarom u ruci, a posljednjih 100 pitao je za izlazak praznih ruku.

U prvom slučaju, kada je nosio gitaru, 31 posto žena dalo mu je broj telefona. Kada nije nosio ništa, 14 posto ispitanica dalo mu je podatke za kontakt, a najmanje uspješan bio je kada je nosio sportsku torbu. Dobio je brojeve samo devet posto žena.


Slično istraživanje prošle godine provedeno je na Sveučilištu u Tel Avivu. Naime na adrese na Facebooku 100 žena poslan je zahtjev za prijateljstvom s naznakom 'sviđa mi se tvoja fotografija'. Pola zahtjeva poslao je muškarac koji na slici na profilu nije imao ništa u ruci. Drugoj polovini žena istu poruku poslao je isti muškarac, ali je imao gitaru u ruci. U prvom slučaju samo deset posto žena potvrdilo je zahtjev, a u drugom je na prijateljstvo pristalo čak 28 posto žena.

Francuski znanstvenici došli su do zaključka da žene percipiraju muškarca s gitarom kao nekoga tko je inteligentan, uči ili je spreman učiti, ima vještine i hobije. A kako biste bili još uspješniji u osvajanju, deset najseksi pjesama koje svaki glazbenik mora naučiti da bi impresionirao ženu, prema Guitar Worldu, su:

More Than Words - Extreme
Crash - Dave Matthews Band
Melissa - Allman Brothers Band
Just Like Heaven - The Cure
Name - Goo Goo Dolls
Wonderful Tonight - Eric Clapton
You And Me - Lifehouse
Baby I Love Your Way - Peter Frampton
Your Body Is a Wonderland - John Mayer
Babe, I’m Gonna Leave You - Led Zeppelin

Wonderful Tonight Eric Clapton