SVESTRAN DODATAK

Na ovaj trend nećete potrošiti bogatstvo: Evo kako od marame možete stvoriti mnoštvo efektnih topića

13.07.2021 u 14:37

Bionic
Reading

Detalj marame s razlogom slovi kao jedan od najsvestranijih modnih dodataka, a u ljetnim mjesecima tradicionalno je najpoželjniji u formi topića

Jedan od dodataka koji nudi svestranost u odijevanju nesumnjivo su marame. Postavljene oko vrata, u formi narukvice, kao detalj na ručki torbe ili u službi rajfa na glavi, za detalj marame samo je nebo granica, a ove sezone posebno je poželjna u formi topića.

Iako nije riječ ni o kakvom novom trendu, pogledom na stajlinge modnih influencerica s Instagrama sasvim je jasno da je riječ o velikom povratniku na modnoj sceni.

Kako nositi maramu kao topić?

Prema riječima modnih stručnjaka, ove sezone nećete pogriješiti odabirom marame vintage uzorka, a osim veće duljine, trebao bi ju krasiti četvrtasti oblik ukoliko ju planirate nositi poput topića.

Svjedoči tomu primjer španjolske modne blogerice Marine Muñoz koja je vintage maramu vješto sparila s trapericama visokog struka.

Kako svezati maramu?

Ovisno o tome kakav dizajn topića s maramom želite postići, možete ju svezati u čvor sprijeda ili na leđima. Zaljubljenice u modu danas preferiraju drugu opciju koja pritom osigurava laskave rezultate, no poput blogerice Marie Bernard, nećete pogriješiti ni svezate li ju na području dekoltea.

Ukoliko imate široka leđa, ovaj trend svejedno se isplati isprobati, a kako biste se uvjerili u ispravan odabir marame, pokušajte ju omotati oko prsa prije nego što ju pokušate pretvoriti u topić. Isto pravilo vrijedi za dame s bujnim poprsjem, a kako bi marama stajala na mjestu, možete ju učvrstiti grudnjakom bez naramenica.

Marama u formi topića može se koristiti i kao gornji dio bikinija. Modni stručnjaci sugeriraju da uzorak marame kombinirate s uzorkom donjeg dijela bikinija za postizanje originalnog ljetnog stajlinga.

Ukratko govoreći, ovaj trend, osim što je iznimno popularan, posve je blag prema novčaniku, a zauzvrat možete uživati u nekoliko topića različitih stilova.

  • +34
Kratko rezani topići i košulje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo