NOVE TEHNOLOGIJE

Na Floridi razredi bez nastavnika

  • Autor: Maka
  • Zadnja izmjena 27.01.2011 09:39
  • Objavljeno 27.01.2011 u 09:03
škola florida učenici e-learning

škola florida učenici e-learning

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Oko 7.000 učenika u školama na Floridi više nema nastavnike i profesore. Zamijenila su ih – računala

Učionice u kojima su ovi učenici nazvane su e-learning laboratoriji.

Tzv. virtualna škola već postoji neko vrijeme, ali za učenike koji su se školovali kod kuće te za izvannastavne aktivnosti. Sada je virtualna škola pokrenuta i za redovnu nastavu.

Naime, prema američkom zakonu, u razredu s nastavnikom ne bi smjelo biti više od 25 učenika, dok u ovakvim razredima, gdje nema nastavnika i zamjenjuje ih računalo, nema nikakvog ograničenja u broju učenika.

Ipak, postoji tim stručnjaka koji prati napreduju li djeca u ovakvim razredima te im uskače kada se pojavi određeni problem.

Dakako, program je naišao na mnoge kritike. Jedna od najvećih odnosi se na to da učenike nitko ništa nije ni pitao, već su im se samo uvele ovakve učionice s računalima, a bez nastavnika. Ako im se ne sviđa ovakav način nastave, nemaju mogućnost izbora klasičnog razreda s nastavnikom.

Ipak, korištenje novih tehnologija u edukaciji na ovaj način nije ništa novo. Tako su krajem prošle godine u jednom južnokorejskom gradu postavili robota da djecu uči engleski. Osim ovoga, južnokorejska vlada planira do kraja 2013. godine uvesti 8.000 robota koji će asistirati tetama u vrtiću.

Nadalje, u Mumbaiju u Indiji planiraju u nekim školama uvesti podučavanje putem satelita, i to već tijekom ove godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!