KRAĆE, DUŽE...

Muške frizure za ovo ljeto

30.06.2009 u 09:41

Bionic
Reading

Odjeća ti savršeno stoji, ali kada se pogledaš u ogledalo, ipak ti se čini da nešto ne štima. Ako pak misliš da je možda problem u tvojoj frizuri, a budući da je ljeto, upravo je sada pravo vrijeme za malo promjena

Za primjere smo uzeli, a koga drugog nego celebrityje, no izbor idealne frizure ostavljamo, naravno, tvom osobnom ukusu i modnom stilu. Našim prijedlozima možeš nešto nadodati ili oduzeti, ali ovo je manje-više pregled onoga što će se nositi na muškim glavama ovog ljeta. Pa krenimo!

DUŽA KOSA

Naravno, uvijek možeš samo raspustiti kosu ili je ukrotiti u konjski rep, poput finalista showa 'Hrvatska traži zvijezdu', rockera Zorana Mišića, ali te frizure za ljubitelje bujnih griva već su pomalo dosadne.

Jared Leto

Zašto ne bi probao nešto novo?

Ideja vodilja ti može biti jednostavna, ali efektna kul frizura glumca i pjevača Jareda Letoa, frontmena benda 30 Seconds To Mars, koji je odlučio odrezati svoje pramenove u jednaku dužinu, a onda kosu uz pomoć gela začešljao prema licu.

Takav look super je za sve umjetničke dušice, ali i one koji tako tek žele izgledati.

KRATKO I KOVRČAVO

Jedan od braće Jonas, Nicknosi upravo tu frizuricu. Nekada je malo duža, a nekada kraća, ali uvojci su uvijek tu, dobro vidljivi. Obično je dio na tjemenu malo duži, dok je dio iznad ramena uredno podšišan i ne pada na leđa. Bujna kovrčava griva na glavi najmlađeg Jonasa apsolutno je in pa, ako imaš sličan tip kose, nećeš puno pogriješiti ako odabereš Nickovu frizuru.

KRATKO PA NA STRANU

Ovaj look je prava klasika - pomalo gospodski, profinjen i vrlo, vrlo uredan. Šiške su malo duže, ali pomoću gela prebačene na stranu, lijevu ili desnu, kako ti volja. George Clooney voli takve frizure i odlično mu stoje.

Frizeri tvrde da je upravo takva frizura idealna za sve oblike lica te pristaje gotovo  svima. Također, i s dužinom se itekako može manevrirati pa se možeš ošišati i poprilično kratko, ali ostaviti dulju kosu, tako da opet možeš napraviti takvu frizuru.

STANDARDNO KRATKO

Christopher Pine

Kratka frizura, dio uz uši i blizu vrata je nešto kraći, a kosa na tjemenu nešto duža. Također, zulufi su nešto duži, a imaš li već dosta brade, dobro ih je spojiti s bradom.

Takvu frizuru nosi glumac Christopher Pine, najpoznatiji iz filma 'Princezini dnevnici', a glumi i u najnovijem nastavku filma 'Zvjezdane staze'.

SASVIM KRATKO

Do takve frizure možeš doći na lak način, a ako imaš mašinicu za skraćivanje kose, možeš tražiti da ti je napravi i netko od ukućana. Dakle, riječ je o tome da je sva kosa podrezana na jednaku dužinu, kojih pola centimetra.

Jednostavno, muževno i uvijek in! Stoga ni ne čudi što upravo takvu frizuru nosi puno celebsa, među kojima su joj već dugo najvjerniji Justin Timberlake i Orlando Bloom
Iako je ta frizura vrlo jednostavna, možeš praviti 'varijacije na temu' pa tako do kože obrijati dio kraj ušiju ili, ako voliš eksperimentirati, čak izbrijati neki simbol na stražnjem dijelu glave, itd.

No bez obzira koju frizuru odabrao, ne zaboravi da je najvažnije kosu održavati čistom i urednom.