ČISTA FIZIKA

Muškarcima najprivlačnije mršave i zavodljive žene

  • Autor: K. Z.
  • Zadnja izmjena 29.06.2009 12:07
  • Objavljeno 29.06.2009 u 12:00
žena plaža bikini

žena plaža bikini

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Većina je muškaraca u istraživanju pokazala da su im privlačne mršavije žene, dok su žene davale različite odgovore u pogledu privlačnosti muškaraca

Odavno je poznato da je ljepota u očima onoga koji gleda, pa je teško općenito reći što je na nekome lijepo, a što ne. Međutim, najnovije istraživanje koje su proveli psiholozi sa Sveučilišta Sjeverna Karolina pokazuje da je muškarcima vrlo lako odrediti što im je privlačno na ženama.

Istraživanjem je obuhvaćeno 4.000 muškaraca i žena u dobi od 18 do 70 i više godina. Zadatak im je bio da pogledaju fotografije suprotnoga spola te da odrede koliko su im privlačne pojedine osobe. Osobe na fotografijama bile su u dobi od 18 do 25 godina.

Kao što se i očekivalo, istraživanje je pokazalo da muškarci privlačnost žena određuju najviše prema njezinu fizičkome izgledu. Najbolje su ocijenili mršave i zavodljive žene, a pokazalo se da im je privlačno i žensko samopouzdanje.

Žene su pak ponudile niz različitih odgovora na pitanje o privlačnosti muškaraca. Pokazalo se da je određeni profil muškaraca jednom broju žena privlačan, dok su druge te iste muškarce ocijenile kao iznimno neprivlačne.

Psiholozi kažu da i ovo istraživanje stavlja dodatni pritisak na žene koje su već jako opterećene fizičkim izgledom, a uz koji se vežu i poremećaji prehrane. Napominju da ipak na prvome mjestu treba biti zdravlje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi