DOKAZANO

Muškarci su za vrijeme seksa osjećajniji od žena

13.01.2011 u 14:30

Bionic
Reading

Novo istraživanje došlo je do zapanjujućeg otkrića: stvari koje muškarci najviše vole, cijene i priželjkuju za vrijeme seksa su bliskost i intimnost, baš kao i žene, te time srušilo ideju o mačo muškarcima

U istraživanju je sudjelovalo tisuću parova koji su odgovarali na pitanja u vezi s partnerom i seksualnim navikama. Zaključak do kojega su znanstvenici došli je da je muškarcima zadovoljstvo partnera jednako bitno kao i ženama te da im osjećaji igraju veliku ulogu.

Suprotno uvriježenom mišljenju i stereotipovima, muškarci su istaknuli veliku važnost intimnosti i bliskosti partnera za vrijeme seksa. Upravo ti osjećaji su im važniji nego ženama.

Rezultati istraživanja se kose s dosadašnjim mišljenjem da su žene, kada je u pitanju seks, znatno osjećajnije, ali i manje zainteresirane za njegovu učestalost, dok se za muškarce dosad smatralo da žele što češći seks, a da im osjećaji ne znače previše. Međutim, ovo istraživanje je došlo do sasvim suprotnih rezultata, gdje su žene predstavljene kao polovica koja manje mari za osjećaje.