DOBRO JE ZNATI

Muškarci koji manje zarađuju su bolji u krevetu

27.05.2011 u 15:07

Bionic
Reading

Posljednje istraživanje Centra Pew Research pokazalo je da su muškarci s manjim i srednjim plaćama emocionalno dostupniji, vjerniji i, vjerovali ili ne, bolji u krevetu

Ako ste od onih kojima je cilj bogato se udati, razmislite dvaput. Naime, posljednje istraživanje Centra Pew Research pokazalo je da su muškarci s manjim i srednjim plaćama emocionalno dostupniji, vjerniji i, vjerovali ili ne, bolji u krevetu. Ekskluzivan nakit, skupi auti, luksuz, putovanja..., naravno, veza s osobom debljeg novčanika ima prednosti, ali i nedostatke.

Glavni aduti muškaraca s manje novca su sreća, vjernost i – orgazam. Tim se fenomenom bavio i profesor sa Sveučilišta Chicago Northwesterna Adam Galinsky koji zaključuje da će žene biti sretnije sa 'siromašnijim' muškarcima jer su manje licemjerni od bogataša. Muškarci sa srednjim primanjima ljubazniji su kada upoznaju nove ljude nego bogatiji muškarci, piše časopis Psychological Science.

Kada su autori ove studije promatrali snalaženje bogatih i siromašnih muškaraca s novim znancima, primijetili su kako je druga grupa češće kao sredstvo koristila osmijeh, kontakt očima i više je razgovarala. S druge strane, bolja primanja dolazila su u paketu s grubim i bahatim ponašanjem ili stalnim popravljanjem kose. Muškarci slabijih primanja više se socijalno angažiraju jer na taj način pokušavaju uspjeti, dok su osobe boljeg statusa već na svom cilju te često ne smatraju da im trebaju nova poznanstva.

Studija pak objavljena u časopisu Journal of Applied Psychology tvrdi kako su uspješniji muškarci skloniji seksističkom ponašanju. Smatraju se alfa mužjacima čija je dužnost skrbiti za 'slabije'. Manje uspješni muškarci u većoj mjeri podržavaju karijere svojih partnerica. Dakle, ako je vjerovati znanstvenicima, debeli novčanik i sreća na dijametralno su suprotnim stranama.