MUŠKI MIRISI ZA PLAŽU

Možete li 'nanjušiti' dobrog komada?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.07.2010 11:29
  • Objavljeno 26.07.2010 u 11:29
Gucci VIZUAL

Gucci VIZUAL

Izvor: Promo fotografije / Autor: Gucci

Gotovo 50 posto muškaraca nosi parfem koji im je odabrala neka žena. Kada vas u ljetnoj noći privuče miris seksi neznanca, zapitajte se, tko ga 'parfumira'?
Puma

Puma

Izvor: Promo fotografije / Autor: Puma

Jedan od glavnih razloga zašto neki mirisi mogu biti moćno zavodničko oružje krije se u nosu. Točnije, u tisuću olfaktornih receptora kojima mozak uspijeva razlikovati više od 10.000 različitih mirisa. Kako je centar za mirise povezan s limbičkim sustavom, koji je zadužen za osjećaje, većina mirisa kojima smo konstantno okruženi izazivaju podsvjesnu emocionalnu reakciju. Drugim riječima, kad vam ponestane argumenta u žučnoj raspravi s prijateljima i prijateljicama oko toga 'zašto ste opet bez razmišljanja pali ne krivog muškarca/ženu', uvijek se možete pozvati na činjenicu da su naše reakcije u velikoj mjeri izvan kontrole našeg razuma.

Kako bi parfem postao ubojito zavodničko oružje, tajna njegove učinkovitost leži u pravoj mjeri sastojaka koji će izazvati pozitivnu reakciju suprotnog spola, ali i u njegovu intenzitetu. Želeći ostaviti što bolji dojam, mlađi pripadnici muškog spola nerijetko znaju pretjerati s količinom parfema, što je kontraproduktivno iz barem dva razloga.

Za početak, pretjerana količina parfema doslovno obara ženu s nogu i prije nego vam se približi, što ni u kom slučaju nije reakcija koju želite izazvati prije nego što ste se i upoznali. Umjesto podsvjesne 'magnetne privlačnosti', vaša 'mirisna aura' izaziva svjesnu želju za bijegom. A kako ćete započeti išta, kamoli je zainteresirati za sebe, ako se žena u vašoj blizini guši i grčevito bori za zrak?

S druge strane, žene imaju mnogo delikatnije osjetilo njuha mnogo muškarci. Sljedeći put kad ćete nanositi svoj zavodnički parfem ili toaletnu vodu, imajte na umu da su dva-tri šprica sasvim dovoljna. Ako se morate namirisati do te mjere da sami osjećate parfem koji nosite, možete biti sigurni da ste pretjerali. Tko zna, možda je to jedini razlog zašto nemate sreće sa ženama?

 

Puma

Puma

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi