PROLJETNI TRENDOVI

Možete li im odoljeti: Šarmantne retro cipele s remenčićima vratile su se u velikom stilu

09.03.2022 u 15:12

Bionic
Reading

Cipele s remenčićima koje prizivaju djetinjstvo, tzv. 'Mary-Jane' modeli, ove sezone su ponovno 'in' i viđat ćemo ih na svakom koraku

Modni trendovi su promjenjivi pa ćemo tako ove godine na gradskim ulicama viđati neodoljive modele obuće s remenčićima koje prizivaju neka druga vremena i osvajaju svojim šarmom.

Ako su vam dosadile tenisice, ne volite nositi štikle ili balerinke, a niste oduševljeni ni sveprisutnim loafericama, imamo rješenje za vas.

Na valu popularnosti Netflixove hit serije 'Bridgerton', ovakvi modeli će u mjesecima pred nama biti vrlo visoko na ljestvici najpopularnijih.

Dua Lipa i Bella Hadid Izvor: Profimedia / Autor: JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Mary Jane cipele kakve danas poznajemo na sceni su se pojavile početkom 20. stoljeća, a svoj naziv mogu zahvaliti liku iz stripovskog serijala 'Buster Brown' Richarda Outcaulta. Naime, Mary Jane bila je sestra glavnog lika i nosila je cipele s kopčom. Ono što je zapravo zamišljeno kao dječja cipela, tridesetih se godina prošlog stoljeća pretvorilo u plesne cipele za žene.

Otkako su ovi modeli s remenčićima pojavili početkom 19. stoljeća, s modnim trendovima koji se smjenjuju vraćaju se i ove prepoznatljive cipele. Fashionistice ih vole zbog njihovog dizajna koji nas vraća u djetinjstvo, minimalističke estetike i vrlo visoke razine udobnosti.

Ove jednostavne ali vrlo efektne cipele sjajno se kombiniraju i s tartan uzorkom, traperom, kožom...

Možete ih nositi i s minicama poput francuske ikone stila Jeanne Damas ili s čarapama poput Due Lipe čiji je cool stajling nadahnut 90-ima.

Mary Jane cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bez obzira jesu li na petu ili ravne, ako volite ovakve modele obuće nećete pogriješiti ako investirate ovoga proljeća jer su udobne, nosive i vrlo svestrane.