NEVOLJE 'PARTY PRINCA'

Monegaški princ Pierre dobio batine u noćnom klubu

21.02.2012 u 08:29

Bionic
Reading

Kao član jedne od najglamuroznijih europskih dinastija, odavno je navikao na bogatstvo, slavu i moć. No kad vidi drugog muškarca sa ženom koja mu se sviđa, monegaški se princ Pierre Casiraghi, očito, ne može kontrolirati. Ovog je puta incident završio loše po njega i njegovo društvo

Sin princeze Caroline i unuk Grace Kelly, 24-godišnji princ Pierre navodno se posvađao sa strancem u ekskluzivnom noćnom klubu u New Yorku jer je bio ljubomoran na njega, piše Daily Mail. Bivši vlasnik kluba Adam Hock sjedio je s dva

prijatelja i tri manekenke kad je stigao Pierre, treći u liniji za monegaški tron, i započeo svađu. Hock je ubrzo udario Pierrea koji je od udarca poletio preko stolova i srušio se krvavog nosa na drugoj strani prostorije.

'Pierreovo lice je izgledalo smrskano, krvavo i s dubokim posjekotinama. Izgledao je kao da će mu biti potrebna plastična operacija', rekao je svjedok. Vlasnik kluba je kasnije uhićen i pojavio se na sudu te će odgovarati za napad na princa Pierrea i njegova tri prijatelja. 'Moj je klijent bio u društvu vrlo lijepih žena, a gospodin Casiraghi je postao ljubomoran.

Htjeli su privući pozornost tih žena, a moj je klijent postupio u nužnoj obrani', rekao je Hockov odvjetnik, Sal Strazzullo. 'Ne znam zašto bi gospodin Casiraghi bio ljubomoran na mog klijenta koji je skromnog podrijetla. Moj klijent nije Bruce Lee, a ovi su dečki četiri razmažena derišta koja misle da im svijet nešto duguje', rekao je odvjetnik.

Šampanjac, intrige i skandali
No jedan od prinčevih prijatelja rekao je da je bio napadnut bez razloga, a drugi da je udaren kad je pokušao intervenirati. Pierreova obitelj ima dugu povijest skandala i intriga, a najnovija epizoda sugerira da mladi princ kreće njihovim stopama.

Poznat kao 'party princ', Pierre je navodno odustao od studiranja i često ga se može vidjeti u noćnim klubovima od Miamija do Milana. Tuča je izbila prošle subote u klubu Double Seven, gdje su princ i njegova pratnja pili šampanjac po cijeni od 500 eura po boci. S princem su u društvu bili supermodel Jessica Hart, Stavros Niarchos III, bogati nasljednik brodovlasničke obitelji i bivši dečko Paris Hilton, Vladimir Restoin Roitfeld, prodavač umjetnina i kumče slavnog fotografa Marija Testina, te Diego Marroquin, pripadnik visokog društva s Manhattana.

Kletva vještice iz 13. stoljeća
Ta epizoda ponovno stavlja obitelji Grimaldi na nimalo blistave stranice novina. Daily Mail podsjeća na legendu da je obitelj u 13. stoljeću proklela vještica tako da nijedan član dinastije neće imati dug i sretan brak.

Baka princa Pierrea, glumica Grace Kelly, koja je obitelji donijela holivudski glamur kad se 1956. udala za princa Rainera III, poginula je u prometnoj nesreći 1982. Pierreov otac Stefano, drugi suprug princeze Caroline, poginuo je u pomorskoj nesreći kad je on imao tri godine, a majčin treći brak s njemačkim princem Ernstom Augustom von Hannovereom praćen je nizom epizoda javnih pijanstava i navodnih nevjera.

Stariji brat princa Pierrea, 27-godišnji Andrea studira na Sveučilištu u Barceloni, dok njegova sestra Charlotte radi kao urednica magazina.