TEŠKO MU JE ODOLJETI

Modni trend koji će vladati ovoga proljeća

09.01.2015 u 08:00

  • +9

Prugice

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Prugice su i dalje uzorak broj jedan, a njihova dominacija nastavlja se i ovoga proljeća, što najbolje potvrđuju aktualne kolekcije dizajnerskih imena poput Stelle McCartney, Driesa Van Notena i Louisa Vuittona

Trendi prugice u novoj sezoni su hrabrije, uočljivije i zanimljivije. Nema smisla zaustaviti se samo na plavo-bijeloj mornarskoj kombinaciji - pruge moraju biti šire i upečatljivije, a zanimljivo sparivanje boja je imperativ.

Ovaj uzorak više nije rezerviran samo za sportske kombinacije i savršeno se uklapa u elegantniji look, što je u svojoj kolekciji možda najbolje pokazala britanska dizajnerica Stella McCartney poigravši se bojama i debljinom prugica. Njezina zeleno-crna haljina na pruge definitivno je hit sezone, a u njoj su se već ljetos pojavile glumica Olivia Wilde i trendseterica Poppy Delevingne te nedavno i arhitektica Maja Tedeschi, supruga menadžera Emila Tedeschija.

Ako niste dovoljno hrabri za hlače u uočljivim širokim prugama, majice i košulje u ovom prepoznatljivom uzorku osvježit će i najobičniju kombinaciju. No nemojte igrati na sigurno i birati mornarski look - osvježite ormar i izgled prugama u neočekivanim odnosima boja koje hrabro sparite s drugačijim printovima.

To je još jedno modno pravilo koje ćemo rado prigrliti s toplijim danima: miješanje uzoraka i boja, spajanje naizgled nespojivog. A ako netko zna kako se to radi, onda je to modna ikona Olivia Palermo - ona različite uzorke i boje spaja s neopisivom lakoćom.