U ŠTO INVESTIRATI

Modni favoriti: 15 modela cipela koje ćemo kupovati kao ludi ovog ljeta

29.04.2020 u 06:39

Bionic
Reading

Zanima vas što će se nositi narednih mjeseci i u koje cipele investirati ove sezone? Imamo odgovor i na to pitanje. Modni stručnjaci neprestano ističu 15 modela cipela koje će u narednim mjesecima dominirati ulicama modnih metropola, a mi otkrivamo o kojim je modelima riječ

Iako proteklih mjesec dana živimo u papučama, to nas ne spriječava da razmišljamo o cipelama koje ćemo nositi kada izađemo iz izolacije. Vijest o ukidanju izolacije koju smo čekali dugo vremena konačno je stigla i zato smo se brže-bolje bacili u potragu za ljetnim modelima cipela koje će trendseterice u idućim mjesecima kupovati kao poludjele.

1. Flatforme

Ako ne volite visoke pete, ovaj će vas trend itekako razveseliti. Platforme će ove sezone zasjeniti takozvane flatforme! Riječ je o sandalama s debelim ravnim potplatom koje smo imali prilike vidjeti na modnoj reviji Giambattista Valija.

2. Sandale ukrašene perlama

Omiljeni izbor trendseterica ove sezone bit će i sandale ukrašene perlama i biserima koje su u svoje kolekcije uvrstili brojni brendovi poput brenda Simone Rochai Arizone Love, a na vama je da odeberete hoće li to biti cipele na visoku pet, udobne 'češke' sandale ili nešto treće.

3. Minimalističke sandale s tankim remenčićima

Prošlogodišnja opsesija ovim sandalama nastavlja se i u narednim mjesecima. Sandale s tankim remenčićima, za kojima su ludovale modne ovisnice, bit će veliki hit i u 2020. godini, no ovog puta blaga prednost ide modelima s asimetrično raspoređenim remenčićima.

4. 'Ružne' sandale

'Ružne' sandale, popularno zvane i 'češke' sandale, jedan su od vodećih trendova sezone i vjerojatno broj jedan trend kada je u pitanju obuća. Trendseterice ih kupuju kao lude, a najpopularniji modeli zasigurno su oni s potpisom brenda Teva.

5. Sandale s četvrtastim potplatom

Ciklička narav modne industrije proteklih je sezona iznjedrila još jedan zaboravljeni trend koji je posljednji put veliku popularnost doživio početkom nultih godina. Riječ je o modelima cipela s četvrtastim potplatom. Prvo su pažnju uživale čizme, a sada je red došao na sandale. Minimalističkog izgleda, ove popularne sandale izvrsno će izgledati u kombinaciji s lepršavim ljetnim haljinama.

6. Mary Jane cipele na petu

Cipelice Mary Jane vraćaju se u modu u velikom stilu. Sramežljivo su se pojavile već prošle godine, no modni stručnjaci tvrde kako će ovaj model uživati svojih pet minuta slave u narednim mjesecima. U svoje su proljetne kolekcije cipele Mary Jane uvrstili brojni brendovi, počevši od Maisona Margiele, Caroline Herrere i Marca Jacobsa.

7. Cipele nalik papučama jarkih boja

Cipele inspirirane tradicionalnim venecijanskim cipelama kakve su nosili gondolijeri ove sezone postat će omiljeni izbor modnih ovisnica, pogotovo modeli jarkih boja poput ovog s potpisom brenda ViBi Venezia.

8. Sandale sa životinjskim printom

Životnjski print ne jenjava. Ovog proljeća na ulicama modnih metropola gledat ćemo najezdu gležnjača i sandala sa životinjskim printom, među kojima će najpopularniji biti zmijski i kroko uzorak.

9. Sandale na vezanje oko gležnja

Novost na modnoj sceni je najezda cipela i sandala koje se vežu oko gležnjeva. One su se protekle godine sramežljivo pojavile na modnoj sceni, a modni stručnjaci predviđaju im ogromnu popularnost u narednim mjesecima.

10. Udobne natikače

Udobne, ortopendske sandale po uzoru na one s potpisom brenda Birkenstock nikad nisu bile poželjnije! Barem tako tvrde statistički podaci prema kojima su ove natikače uvjerljive pobjednice ljeta. Ove udobne sandale omiljene su i među ženama i među muškarcima, a ove sezone trendseteri će ih kombinirati s ultra elegantnim odjevnim kombinacijama poput odijela i svečanih haljina.

11. Retro povišene tenisice

Sudeći prema izboru modnih ovisnica i instagramuša, u narednim mjesecima pažnju ćemo sve više pridavati retro povišenim modelima kao što su Nikeovi modeli Air Jordan i Air Force. Ove tenisice u svoj su ormar uvrstile brojne slavne trendseterice poput Haily Bieber i Kylie Jenner.

12. Efektne platforme

Čini se kako ćemo 2020. pamtiti po povratku platformi. Kitten i block pete i dalje će biti poželjne, no ove cipele koje su bile obožavane u 70-ima prevladavat će u trgovinama. Modne ovisnice predlažu ih nositi u kombinaciji s čarapama.

13. Loaferice na petu

Ako u svom ormaru već nemate par mokasinki, sada je pravo vrijeme da to promijenite. Ove će cipele biti jedne od najtraženijih u mjesecima koji slijede, barem ako je vjerovati modnim stručnjacima koji trend mokasinki već neko vrijeme najavljuju na sva zvona.

14. Tenisice s debelim džonom

Ovaj trend nije novost, a gledat ćemo ga još neko vrijeme...

15. Japanke na petu

Japanke na petu i njihove jednako omražene sestre blizanke toe-loop sandale na petu ne prestaju dijeliti trendseterice. Oba modela cipela ovog će proljeća imati ključnu ulogu, a modni stručnjaci tvrde kako će uskoro biti omiljeni komad u ormarima modnih ovisnica. Jedno je sigurno - nisu za svakoga.