SPAŠAVANJE BRENDA

Modni biznis Victorije Beckham i ovu je godinu završio u minusu, iako su uloženi milijuni kako bi se održao na površini

31.12.2021 u 09:52

Bionic
Reading

Modni i kozmetički biznis Victorije Beckham i dalje je poslovao s gubitkom u 2020. godini, budući da su bivša pop zvijezda, njezin suprug David i drugi dioničari uložili milijune funti kako bi ga održali na površini tijekom pandemije. Ipak, u odnosu na prethodnu godinu deficit je smanjen

Prodaja je zabilježila pad od 6 posto u odnosu na prethodnu godinu i prema računima podnesenim za Victoria Beckham Holdings (VBH) iznosila je 36 milijuna funti. VBH posjeduje modni biznis bivše članice Spice Girls, kao i većinski udio u njenom beauty asortimanu pokrenutom 2019. godine.

Međutim, gubitak tvrtke prije oporezivanja od 6,8 milijuna funti bio je manji od više nego upola manji nego 2019. godine, kad je iznosio 15,6 milijuna funti. Tvrtka je to pripisala boljem upravljanju svojim opskrbnim lancem i novom poslovnom modelu prema kojemu je modni brend više svoje robe prodao izravno potrošačima.

Prodaja vrhunske odjeće brenda pala je kad su zbog ograničenja uzrokovanih covidom u Britaniji tijekom 2020. zatvorene trgovine na nekoliko mjeseci, čemu je pridonio i nagli pad broja međunarodnih posjetitelja u Velikoj Britaniji. Kao rezultat pada prodaje, Victoria je u srpnju 2020. objavila da je otpustila oko petinu osoblja u svom modnom brendu i smanjila broj proizvedenih odjevnih predmeta u svakoj kolekciji za trećinu.

Beckham se 2020. suočila i s kritikama zbog korištenja javnih sredstava i otpuštanja 30 djelatnika na početku prvog lockdowna, unatoč procijenjenoj neto vrijednosti od 335 milijuna funti, pa je odluka kasnije poništena.

  • +4
Victoria Beckham Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

VBH je u prosjeku zapošljavao 130 ljudi tijekom 2020. godine, a godišnji troškovi za zaposlenike iznosili su 9,3 milijuna funti. Najplaćeniji direktor zaradio je 120 tisuća funti tijekom 2020. godine, nakon što je svoju plaću u odnosu na prethodnu godinu smanjio za 80 posto.

Tijekom 12 mjeseci do 31, prosinca 2020. dioničari tvrtke, među kojima su Beckhamovi i privatna investicijska tvrtka Neo Investment Partners, trebali su osigurati zajmove u iznosu od 9,2 milijuna funti, kako bi se nastavilo poslovanje tijekom prvih mjeseci pandemije, ali i za otplatu bankovnog kredita kod HSBC-a. Dioničari su 2021. osigurali dodatnih 600 tisuća funti.

VBH predviđa da će se nastaviti oslanjati na dioničare za financijsku potporu, zbog stalne ekonomske neizvjesnosti i promjene strategije, što je revizore tvrtke dovelo do toga da izraze nesigurnost u pogledu sposobnosti tvrtke. Međutim, direktori grupacije rekli su da očekuju od Beckhamovih i drugih dioničara nastavak financiranja tvrtke.

PREDSTAVLJENA U LONDONU

Za odvažne fashionistice: Ovako izgleda najnovija kolekcija Victorije Beckham

Pogledaj galeriju

Grupacija je izvijestila da je brend Victoria Beckham Beauty dobro poslovao tijekom svoje prve pune godine trgovanja, dosegnuvši 7,3 milijuna funti prodaje u 2020. godini sa svojim asortimanom za njegu kože i šminkom, u kojoj je i Posh ruž za usne koji svojim nazivom upućuje na Victorijin nadimak za vrijeme glazbene karijere kao članice Spice Girls.

Tijekom proteklih šest mjeseci, modni brend Victorije Beckham snizio je cijenu svojih haljina za čak 40 posto, a u pokušaju širenja svoje privlačnosti koristili su manje ukrasnih tkanina i jednostavniji dizajn.