SAVJETI STRUČNJAKA

Model cipela koji bi svaka mladenka trebala izbjegavati

11.05.2018 u 06:21

Bionic
Reading

Vjenčane cipele možda nisu toliko važne kao idealna vjenčanica o kojoj mašta svaka mladenka još od djetinjstva, ali su itekako značajne ukoliko do kraja večeri ne želite završiti sa žuljevima i bolovima u nogama. Stručnjakinja za vjenčanje otkriva koje cipele nikako ne želite odabrati za svoj veliki dan, kao i za kojim modelima posegnuti

S dolaskom toplijih dana sezona vjenčanja je i službeno otvorena, a sve buduće mladenke vjerojatno panično traže što će odjenuti za svoj veliki dan. Osim idealne haljine, jednako je važan odabir odgovarajućih cipela. Mnoge mladenke griješe kada je odabir vjenčanih cipela u pitanju, pa je Shelley Brown, modna i beauty urednica portala posvećenog vjenčanjima The Knot, otkrila koje cipele trebaju uzeti u obzir, a koje zaobići.

Iako neke mladenke stavljaju funkcionalnost ispred izgleda, složit ćemo se kako je važno i jedno i drugo - jer što vam vrijede udobne cipele ako na slikama odskaču od cjelokupnog stajlinga? Ovdje smo da vam priskočimo u pomoć i spriječimo potencijalnu modnu katastrofu.

Kakve cipele izbjegavati?

Couple up #MarriedinManolos #Hangisi #Nadira

Objavu dijeli Manolo Blahnik (@manoloblahnikhq)

Možda izgledaju seksi uz skinny traperice ili pencil haljine, no špic štikle s tankim i visokim potpeticama nikako nisu dobra ideja u kombinaciji s vjenčanicom. Iako izgledaju glamurozno za sve prilike, vrtoglavo visoke potpetice sa špic vrhom povećavaju pritisak na zglobovima i stopalima, a sva težina usmjerena je na prste, koji su pritom još stisnuti, zbog čega je mnogim ženama teško izdržati u njima duže od sat vremena, a kamoli cijelu noć.

Kakve cipele nositi?

1. Špic štikle s kitten petom

Ako se ne želite odreći klasične špic štikle na svoj veliki dan, a ne želite večer provesti plačući zbog bolova, odlična alternativa su iste takve cipele s nižom petom. Što niža peta, tim bolje. Trenutno su u modi retro štikle s takozvanom kitten petom koje su udobne i djeluju profinjeno. Drugim riječima rečeno, predstavljaju sve ono što mladenka traži u jednim cipelama.

2. Cipele s block petom

Block peta dugo je godina bila jedan veliki 'ne', a onda je posljednjih sezona ponovno dobila na važnosti. Za razliku od tankih potpetica, u cipelama s block petom puno je jednostavnije hodati jer su stabilnije i podržavaju cijelu petu te su u pravilu puno udobnije. No također vrijedi pravilo što niža peta, tim bolje, a svakako su udobnije cipele s otvorenom petom i sandale koje manje žuljaju.

3. Platformke

Cipele s platformom daju na visini, a istovremeno približavaju razinu pete i prstiju, zbog čega se stvara osjećaj kao da hodate u niskoj obući, ma koliko god potpetice bile visoke. Satenske sandale s mašnom te one u nježnim puderastim nijansama odličan su odabir za vjenčanje, pogotovo ako želite izdužiti figuru i djelovati više.

4. Balerinke

Mnoge mlade jedva dočekaju trenutak da se preobuju iz štikli u balerinke nakon ceremonijalnog dijela vjenčanja. Ima i onih koje u startu odluče da će svoj veliki dan provesti u balerinkama i to je itekako pametan potez. Osim što će vam u njima cijelu večer biti udobno, balerinke itekako mogu izgledati jednako elegantno baš kao i štikle. Potrebno je samo naći odgovarajući model. Odaberite balerinke sa špic vrhom koje daju profinjeni izgled i takozvanom slingback petom, jer vas neće nažuljati.

5. Tenisice

Ako žudite za najudobnijom i pomalo otkačenom varijantom za svoje vjenčanje, uz vjenčanicu iz snova kombinirajte tenisice. Sve više mladih odlučuje se za tenisice koje odlično pristaju uz glamurozne haljine. Iako su bijele tenisice najčešći odabir, to ne mora nužno značiti da ne smiju biti u nekoj drugoj boji. Čak i kultne starke ili pristupačne startasice mogu odlično pristajati uz vjenčanicu.

6. Cipele na punu petu

Slično kao i kod cipela s platformom ili block petom, cipele s punom petom prividno vas čine višima, ali je osjećaj puno ugodniji (ukoliko imaju potplat), nego u slučaju klasičnih štikli. S obzirom na to da puna peta podupire cijelo stopalo, u njima je puno jednostavnije hodati, stoga je ovaj model cipela odličan izbor za dan vjenčanja.

7. Espadrile

Ukoliko se vaše vjenčanje održava na plaži ili brodu ili je vaša vjenčanica u boho stilu, najbolji odabir su espadrile. Ove sezone dostupan je veliki izbor, a na vama je da odaberete one koje vam se najviše sviđaju.

8. Ravne sandale

Ravne sandale u pravilu su udobne i daju stopalu osjećaj slobode pa je u njima lakše izdržati cijelu večer. Ove sezone u modi su sandale s biserima, kristalima i 3D cvjetovima, idealne za vjenčanja.

9. Gležnjače otvorenih prstiju

Gležnjače otvorenih prstiju mogu istovremeno djelovati romantično i high fashion, pa predstavljaju odličan odabir za odvažne mladenke koje žele izgledati seksi i drugačije. Ovaj model cipela najbolje pristaje uz vjenčanice mini ili midi kroja jer pojačava cjelokupan dojam i predstavlja ukras za noge koje su kod ovakvog tipa vjenčanica u prvom planu, za razliku od klasičnih vjenčanica maksi kroja, kod kojih cipele padaju u drugi plan.