NOVE SNAGE

Mladi Velikogoričani u finalu HR demo kluba za ožujak

28.03.2014 u 17:29

Bionic
Reading

U finalu mjeseca ožujka HR demo kluba natječu se Ritam ulice i Fyling Rabbit

Spas u zadnji čas... vjerojatno su pomislili članovi dvije glazbene grupice koje su se borile za ulazak u finale mjeseca ožujka HR demo kluba. Naime daljnje natjecanje nastavljaju dva benda: Ritam ulice iz Velike Gorice i Flying Rabbit iz Zaboka.

Posljednji tjedan biranja mladih i neafirmiranih autora u HRT-ovom projektu potpore nepoznatim glazbenicima donio je vrlo uzbudljivu završnicu. Četiri su skupine na sceni Kluba pružile najbolje od sebe, a glasovi stručnog suda urednika Hrvatske radiotelevizije u konačnom su glasovanju dali najveći, ali i jednak broj glasova mladom pop rock bendu Ritam ulice iz Velike Gorice i vrlo uigranim rokerima Flying Rabbit iz Zaboka.

Najmlađi sudionici, ne samo ovog HR demo kluba, nego i cijelog ciklusa tijekom tri sezone natjecanja – osvojili su simpatije žirija i publike.

Ritam ulice
čine basist Dorian Božić (1998), bubnjar David Božić (2001), klavijaturist Mislav Božić (1998) i gitarist Bruno Banfić (1997). Glazba, koju praše žešće nego neki njihovi stariji kolege, okupila je u Hatzovoj 16. velik krug prijatelja. Iako svi maloljetni, mogli su ostati s nama do kraja i do proglašenja pobjednika jer su roditelji, koji su ih dopratili, budno pazili na njih.

Rock grupa Flying Rabbit iz Zaboka je na sceni uistinu pokazala zreo nastup i zavidnu sviračku uigranost. Pjevač Darko Kopajtić, gitarist Nikola Borovčak, basist Velimir Grabušić, bubnjar Vedran Medić i Krešo Oremuš na usnoj harmonici su, kao pravi veseli Zagorci, razvalili publiku svojim nastupom, a i žiri im je morao priznati vrsnost nastupa.

Na žalost, od natjecanja se morala oprostiti simpatična alternativna rock grupa Syndrome iz Osijeka. Iako su na sceni zvučali puno energičnije nego na snimkama, bili su zadovoljni stečenim iskustvom. Za njih ćemo još zasigurno čuti. Četvrti, također zanimljiv rock sastav Disident iz Zagreba imao je, na žalost, prejaku konkurenciju te večeri, ali je s puno energije zatvorio zadnju izlučnu večer ovogodišnjeg natjecanja.

Za tjedan dana, u srijedu2. travnja, Ritam ulice i Flying Rabbit svirat će ponovno u finalu mjeseca ožujka HR demo kluba, a pridružit će im se punokrvni punk rokeri Krešo i Kisele kiše (Rijeka), funky, rock i ambiental F5 (Zagreb) i soul, funk, blues skupina Soul Radio (Karlovac/Duga Resa). Svi će oni žestoko tražiti zadnju šansu za ulazak u finale HR demo kluba. HR demo ciklus je pri samom kraju. Tko ne može doći na svirku u Klubu, neka bude uz frekvencije Drugog programa Hrvatskoga radija, srijedom od 21 do 22 sata, poručuju s HRT-a.