KORISNI SAVJETI

Misija čišćenje: Ovako ćete brzo i lako odlediti hladnjak

12.11.2021 u 15:33

Bionic
Reading

Hladnjak s vremena na vrijeme treba odlediti, a ukoliko niste sigurni kako to dobro obaviti, donosimo nekoliko korisnih savjeta

Hladnjak ima vrlo važnu funkciju u svakom domu, stoga se pobrinite da je uvijek besprijekorno čist budući da su mnoga istraživanja pokazala kako je upravo unutrašnjosti ovog kućnog aparata pogodno tlo za brojne bakterije.

Stručnjaci čak preporučuju čišćenje hladnjaka jednom tjedno. Najbolje je prati ga uz pomoć spužvice te vruće vode pomiješane s octom - to je ujedno i najbolja varijanta jer tako ne morate strahovati zbog eventualnog zadržavanja deterdženta na policama.

Prije nego krenete u akciju odleđivanja hladnjaka, prvo ga naravno isključite iz struje, no nikako nemojte koristiti npr. sušilo za kosu. Za brzo odleđivanje (ako hladnjak još nije pretrpan ledom) riješite se prvo inja: dobro namočite krpu u alkohol i prekrijte led. Nakon toga pažljivo uklonite led plastičnom ili drvenom strugalicom.

Sve namirnice izvadite van, a zatim police koje ćete posebno očistiti. Za uklanjanje nakupljenog leda na vratima ili policama hladnjaka možete koristiti plastičnu strugalicu ili sličan predmet.

Za skupljanje vode koristite spužvice kojima ćete otopljeni led micati iz hladnjaka.

Nakon čišćenja police vratite ih na mjesto, kao i namirnice koje ste izvadili. U slučaju da se neka hrana odledila, radije je iskoristite nego da je ponovno stavite u hladnjak.

Savjet za kraj: Kako biste se riješili neugodnih mirisa odličan savjet je ostaviti malu posudu sa sodom bikarbonom u hladnjaku nekoliko dana.