trendi stil za svakodnevne kombinacije

Minimalistički stil pokazuje nam kako izgledati besprijekorno chic i u najjednostavnijim kombinacijama!

13.01.2023 u 08:05

Bionic
Reading

Sve što je potrebno za kreiranje vlastitog minimalističkog stila je odjeća koja nikad ne izlazi iz mode, poput džempera, sakoa, širokih haljina i klasičnih košulja, kombiniranih na trendi način

U svijetu mode trenutno postoje dvije suprotstavljene struje. S jedne strane imamo stil odijevanja koji potiče nošenje što više različitih komada, po mogućnosti u različitim bojama i uzorcima. S druge strane su zagovornici minimalističkog stila.

No, ne radi se o običnom minimalističkom odijevanju, već vrlo cool načinu da izgledate trendi i u najobičnijim kombinacijama.

Ovakav stil promoviraju kultni brendovi poput The Roe, Jil Sander, Lemaire i Gabriela Hearst koji su donijeli modernu, chic verziju jednostavnog, purističkog odijevanja.

Sve što je potrebno za kreiranje vlastitog minimalističkog stila je odjeća koja nikad ne izlazi iz mode, poput džempera, sakoa, širokih haljina i klasičnih košulja, ali kombiniranih na trendi način.

Ako vam je potrebno malo više inspiracije, donosimo nekoliko ideja kako isfurati ovaj look koji nikad ne izlazi iz mode!

Široko odijelo

Dobro krojeno odijelo u sebi, moramo priznati, posjeduje određenu moć. Širi kroj, nošen na pola otkopčan, uistinu govori sam za sebe!

Najbolje izgleda u neutralnim bojama poput mornarsko plave, svjetlije smeđe ili crne, a nositi ga možete u svim prigodama.

Jednostavan top

Dobar top nikad ne izlazi iz stila. Bilo da ga kombinirate s trapericama, tajicama ili širokim hlačama, ovaj komad savršeno će se s njima slagati.

Svoj omiljeni top možete nositi i uz svečaniji outfit ako ga podignete uz poneki komad nakita, upečatljiviju torbicu ili cipele.

Zlatne naušnice

Vaš minimalistički izgled dobit će novu dimenziju s parom zlatnih naušnica! Od jednostavnih visećih modela, preko ringova do klasičnih okruglih parova, s njima ne možete pogriješiti!

Bijela košulja

O funkcionalnosti bijele košulje moglo bi se satima raspravljati. Budimo realni, ne postoji prilika u kojoj možemo pogriješiti s jednostavnom košuljom bijele boje!

Uz to, lako se kombinira s ostalim komadima koje svatko ima u ormaru, od traperica do poslovnih hlača preko sakoa i kaputa.

Traperice ravnog kroja

U posljednje vrijeme traperice su toliko popularne da se u većini garderoba zaljubljenica u modu nalaze barem nekoliko raznih modela.

Ipak, za pravo minimalističko odijevanje sve što vam je potrebno je jedan par najobičnijeg ravnog kroja.

Elegantne hlače

Hlače koje odišu poslovnom elegancijom možete nositi i na druga socijalna događanja jer će svojim chic izgledom podići svaki minimalistički look!

Možete ih nositi u svim bojama i lako kombinirati s ostatkom svojeg outfita koji ćete lako dodatno podići cipelama na visoku petu.

Oversized bijela haljina

Bijela haljina u oversized kroju mogla bi postati glavni hit nadolazećeg proljeća! Što ne čudi jer je u svojoj jednostavnosti vrlo upečatljiva, a iznimno ugodna.

Uz nju se idealno slažu gležnjače i torbe većih dimenzija u usklađenim bojama.

Džemper na pruge

Ovaj komad uistinu nikad ne izlazi iz mode. Džemper na pruge lako se usklađuje sa svim stilovima, a posebno dobro izgleda uparen s tajicama i mokasinkama.

Tajice

Već neko vrijeme, tajice nose status najobožavanijeg komada koji svi imamo u ormaru. S pravom!

Dobro izgledaju u elegantnijoj varijanti s visokim petama i sakoom, a ništa manje dobra nije niti kombinacija s tenisicama i džemperom.

Sunčane naočale

Tko kaže da sunčane naočale ne izgledaju dobro i zimi? Uz jedan moderan par, svakoj minimalističkoj kombinaciji podarit ćete dodatnu dozu chica.

Haljina od pletiva

Haljine od pletiva ne poznaju granice. Udobne su i savršeno ističu liniju, a zimi ih je idealno nositi s visokim čizmama i blejzerom.

Kada temperature porastu, jednostavno ih kombinirajte sa sandalama i ne štedite na nakitu!

Crna torbica

Ulog u lijepu crnu torbicu uvijek se isplati. Možete birati između modela koji se nosi preko ramena, u ruci ili poprečno preko tijela i zagarantirati si trendi look.

Oversized crni sako

Ne postoji komad odjeće koji ne izgleda još bolje u kombinaciji s oversized crnim sakoom! Kod minimalističkog odijevanja posebno je omiljen model koji se kopča na samo dva gumba.

Čizme do koljena

Kada je riječ o omiljenom odabiru obuče za trendi minimalistički izgled, odličan odabir su visoke čizme do koljena.

Ne samo da će svaki outfit učiniti glamuroznijim, već se i lako uklapa s ostalim elementima poput crne torbice, sakoa ili jednostavnog topa koji su najpopularniji u ovom stilu.