HERVE LEGER U NEW YORKU

Metal i koža sigurni su aduti za zavođenje

16.02.2011 u 13:29

Bionic
Reading

Seksi, uske do bola, prepoznatljive trakaste haljine Herve Leger posljednjih smo godina vidjeli na tolikim domaćim i svjetskim ljepoticama, da smo se pitali može li brend imati nešto bolje od toga za reći. Na Tjednu mode u New Yorku pokazalo se da – ima

Krema modnog svijeta u New Yorku u utorak je uživala u kolekcijama jesen/zima 2011/12. kada su se predstavili Vera Wang, Tibi, Rodarte, Narciso Rodriguez, Badgley Mischka, J. Mendel, Herve Leger, Dennis Basso

Herve Legerov
dizajner Max Azria obogatio je svoje poznate, trakama isprekidane haljine, i to zlatnim i srebrnim ringovima ili pravokutnicima. Dodao im je i podosta kože, koja se zanimljivo, uvijek na novi način, ovija oko ženskog tijela. Prozirni detalji samo pojačavaju zagonetni štih. Haljine su tu i tamo dobile i visoki ovratnik, a većini je porub dosta duži nago proteklih nekoliko sezona.

Azria je u kolekciju ubacio i poneku lepršavu suknjicu A-kroja, uz koju ide prepoznatljiv gornji dio, što će zasigurno privući novu klijentelu. Osim jednobojnih, pretežito crnih i bež kreacija, 'in' je i pepito uzorak.

Dvije sestre, Laura i Kate Mulleavy, koje su utemeljile brend Rodarte 2005. godine, kreirale su novu viziju nježne, ženstvene ljepote, u paleti iznimno nježnih boja zemlje i neba. Igrale su se patchworkom materijala poput zgužvane svile, lana i pamučnih gaza. Čednost je vrlina, poručuju nam dugim i strogo zakopčanim haljinama. 'Poput daška svježeg zraka', moglo se čuti nakon njihove njujorške revije.

Pronaći ljepotu u matematici, u nepromjenjivim činjenicama, pokušao je Narciso Rodriguez u svojoj najnovijoj kolekciji za iduću zimu. Pogledajte kako mu je to odlično uspjelo, kako se geometrijski oblici odlično mogu na razne načine provlačiti u odjevnim komadima.

Tajanstvenu priču pričala je svojom kolekcijom Vera Wang, prepunom neobičnih spojeva poput lagane prozirne mini suknje na koju se nosi debeo pulover i krznena jakna. Uz uske hlače ide plisirana mini suknja, naprasito prekinuta s prednje strane. I duge haljine od prozirnog su plisiranog materijala koji se, po samo Wang znanim pravilima, isprepliće, razdvaja i spaja po kreacijama, u bež i ledenosivim bojama. Krzno je dio gotovo svakog outfita.