DOBRO RASPOLOŽENA

Melania Trump očarala stajlingom, ali i širokim osmijehom

21.10.2017 u 18:59

Bionic
Reading

Melania Trump donirala je muzeju Smithsonian haljinu koju je nosila na inauguracijskom balu i tako nastavila tradiciju koje se američke prve dame drže duže od sto godina

Za svečanu predaju haljine u postav muzeja Smithsonian atraktivna Slovenka odabrala je još jedan u nizu svojih sofisticiranih, ženstvenih stajlinga. Ovoga puta dobro raspoložena Melania Trump odlučila se za jednostavnu usku haljinu boje slonovače.

Haljina s naramenicama midi dužine nosi potpis jednog od njoj omiljenih brendova, talijanskog modnog dvojca Dolce&Gabbana, a uz nju je Melania nosila tamno ružičaste stiletto štikle Manola Blahnika i kaput u roza nijansi.

  • +10
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Društvo joj je ovoga puta pravio njezin stilist, modni dizajner Hervé Pierre, koji je u suradnji s prvom damom i dizajnirao haljinu s inauguracijskog bala koja odlazi u povijest i postaje dio umjetničkog postava. Prva dama nije skrivala dobro raspoloženje, a osmijeh joj ovoga puta nije silazio s lica.

'Danas mi je velika čast što predajem haljinu koju sam nosila na inauguraciji u postav izložbe Prvih dama Nacionalnom muzeju američke povijesti.  Osim što na taj način slavimo modu, što je nešto što volim još otkako sam bila dijete, nema boljeg načina da odamo počast toj posebnoj večeri i novo poglavle u životu naše obitelji', rekla je Melania prilikom svečanosti.

'Ovo mi znači sve. Malim dijelom sam dao svoj doprinos američkoj povijesti', rekao je dizajner koji potpisuje famoznu haljinu. Kolekcija prvih dama stalni je postav Smithsoniana i jedan od njegovih najposjećenijih dijelova. U njemu se nalaze haljine koje su nosile prethodne prve dame od  Frances Cleveland, Lou Hoover, Jacqueline Kennedy, Laura Bush , Michelle Obama, kao i najnovija prva dama Melania Trump.

'Mi pričamo istim jezikom. Odmah sam znao što ona želi, a sam proces dizajniranja bio je lagan jer prva dama dobro poznaje modu', rekao je Pierre dodajući da je presretan što će posjetitelji, kojih je oko 4.5 milijuna godišnje, konačno moći vidjeti haljinu izbliza.

'Jako mi je drago što će svi moći vidjeti haljinu izbliza i njezinu pravu teksturu što nije moguće vidjeti na televiziji', rekao je dizajner.

Pierre kaže kako mu se Melania Trump sama javila s prijedlogom da postane njezin stilist, no čim je vidjela njegove skice, predložila mu je da zajedno osmisle večernju toaletu. Modna suradnja s njom za njega je  čista fantazija i ostvarenje snova svakog dizajnera.

  • +16
Svi inauguracijski stajlinzi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Ona zbilja jako dobro poznaje modu. Radila je kao model i u dizajnerskom studiju. Odlično je upućena u proces kreiranja, ali i izradu. Odmah je odabrala tkaninu, najljepšu talijansku svilu. Odmah smo kliknuli jer imamo isti modni rječnik. Zaželjela je jednostavnu, ali elegantnu haljinu. Bila je vrlo detaljna oko izreza ili ukrasnog volana', objašnjava Pierre koji je želio spojiti modni ukus prve dame.

Dizajnirao za mnoge prve dame, ali za druge modne kuće pa mu je suradnja s Melanijom Trump bila jako važna. 'Kada radite u sjeni etabliranog brenda, mislite da ste zaštićeni. Bilo mi je ugodno dok sam radio za Balmain i De la Rentu, osjećao sam se sigurnim', kaže dizajner.

Prisjetio se i kako ga je Melania simpatično upozorila na jedan propust na večernjoj haljini. 'Rekla mi je: 'Hervé, volim te, ali zbilja neću moći podignuti ruku u haljini prilikom plesa sa suprugom.

  • +247
Melania Trump - svi stajlinzi prve dame Izvor: Profimedia / Autor: NN