MODNA RAČUNICA

Meghan Markle u manje od 2 godine na odjeću potrošila više od 8 miljuna kuna: Ovo su njezina najskuplja izdanja

31.03.2020 u 13:39

Bionic
Reading

Od pojavljivanja na crvenom tepihu do inozemnih turneja i svakodnevnih kraljevskih angažmana, vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle, postala je poznata po svojoj ljubavi prema sjajnom nakitu, raskošnoj odjeći i dizajnerskim cipelama. Tijekom 22-mjesečne kraljevske karijere, britanski Daily Mail otkriva da je bivša američka glumica nosila odjeću u vrijednosti od gotovo milijun funti, odnosno nešto više od 8 milijuna kuna

Nakon kraljevskog vjenčanja s britanskim princom Harryjem, koje se održalo 19. svibnja 2018. godine, Meghan Markle mogla se ugledati u mnoštvu odjevnih komada s potpisom vodećih dizajnerskih kuća poput Diora, Givenchyja, Prade i Chanela uz niz skupocjenih dodataka, a tijekom obavljanja kraljevskih angažmana rijetko se mogla ugledati dvaput u istim odjevnim komadima.

Postavši punopravnom članicom britanske kraljevske obitelji, troškove odjeće Meghan Markle za kraljevske angažmane pokrivao je Harryjev otac, princ Charles, iz proračuna dodijeljenom mladom bračnom paru.

Kako navodi britanski Daily Mail, još uvijek nije jasno da li je Meghan uvijek plaćala punu cijenu odjevnih komada namijenjenjih kraljevskim angažmanima ili je uživala u popustima od strane dizajnera, no uzevši u obzir odjevne komade koje je nosila samo jednom, ne računajući već viđene komade, njezinu kraljevsku garderobu procijenili su na 977 309 funti, odnosno nešto više od 8 milijuna kuna, a ona između ostalog uključuje dvije vjenčanice, odjeću u vrijednosti od 118 tisuća funti viđenu na turneji po Australiji, Novom Zelandu i Pacifiku 2018. godine i njezinu Megxit garderobu, čija se vrijednost procjenjuje na 26 tisuća funti.

Najskuplja izdanja Meghan Markle

Kraljevsko vjenčanje, 19. svibnja

U britansku kraljevsku obitelj, Meghan je službeno ušla kraljevskim vjenčanjem koje se održalo 19. svibnja 2018. godine u dvije spektakularne vjenčanice. Prva s potpisom modne kuće Givenchy procjenjuje se na 200 tisuća funti, a u kombinaciji s cipelama i nakitom spomenuta cifra penje se na 337 tisuća funti, odnosno nešto manje od 3 milijuna kuna. Drugu vjenčanicu u kojoj se imala priliku ugledati djelo je britanske dizajnerice Stelle McCartney – njezina vrijednost procjenjuje se na 60 tisuća funti, a sveukupno izdanje je koštalo 120.470 funti, odnosno nešto više od milijun kuna.

Royal Ascot, 19. lipnja

Drugo najskuplje izdanje te godine, Meghan Markle imala je na tradicionalnom događanju Royal Ascot održanom 19. lipnja, kada se u publici trkališta pojavila u bijeloj haljini s potpisom Givenchy, čija se vrijednost procjenjuje na gotovo 36 tisuća kuna. Njezin cjelokupan stajling, koji je između ostalog uključivao i remen s potpisom Givenchy, šešir s potpisom Philipa Treacyja i skupocjene naušnice brenda Birks Petale, procjenjuje se na gotovo 84 tisuće kuna.

Koncert '100 Days to Peace', 6. rujna

O Meghaninoj potencijalnoj trudnoći ozbiljnije se počelo nagađati početkom rujna 2018. kada je sa suprugom, britanskim princom Harryjem, prisustvovala koncertu '100 Days to Peace'.

U kraljevsko plavoj haljini bez rukava s potpisom kineskog dizajnera Jasona Wua, inače omiljenog dizajnera bivše američke prve dame, Michelle Obame, Meghan Markle nikako nije prošla neprimjećeno, a njezino cjelokupno izdanje viđeno te večeri britanski Daily Mail procijenio je na gotovo 94 tisuće kuna.

Kraljevsko vjenčanje princeze Eugenie, 12. listopada

Na glamuroznom vjenčanju princeze Eugenie za poduzetnika Jacka Brooksbanka u dvorcu Windsor, Meghan Markle dodatno je pojačala spekulacije o trudnoći pojavom u predimenzioniranom kaputu s potpisom francuske kuće Givenchy, a cjelokupno izdanje bivše američke glumice procijenjeno je na gotov 112 tisuća kuna.

Turneja po Australiji i Oceaniji

Na 16- dnevnoj međunarodnoj turneji po Australiji i Oceaniji, tijekom koje je imala priliku posjetiti Australiji, Fidži, Tongu i Novi Zeland, Meghan Markle ugledana je u čak 41 stajlinga, a njihovu sveukupnu vrijednost britanski Daily Mail procijenio je na milijun kuna.

MODNA KAMELEONKA

Meghan Markle je u 16 dana promijenila čak 41 stajling, a mi smo ih pronašli sve do jednog

Pogledaj galeriju

Do kraja 2018. i ulaskom u 2019. godinu, dodijeljene kraljevske angažmane Meghan se trudila obavljati u 'skromnim' odnosno nešto manje skupljim komadima s dizajnerskim potpisom nakon što su ju britanski mediji počeli jače kritizirati zbog svoje rastrošnosti.

2019. godina

Posjet humanitarnoj udruzi Smart Works, 10. siječnja

U prvom skupljem izdanju Meghan se pojavila početkom prošle godine prilikom posjeta humanitarnoj udruzi Smart Works. Njezino tadašnje, trudničko izdanje u znaku kaputa s potpisom Oscara de la Rente i Vanity Box torbice s potpisom Victorie Beckham, procjenjuje se na nešto više od 38 tisuća kuna.

Dodjela nagrada Endeavour Fund, 7. veljače

Za svoje premijerno pojavljivanje na crvenom tepihu otkako je postala punopravna članica britanske kraljevske obitelji, Meghan Markle odabrala je ceremoniju dodjele nagrada Endeavour Fund održanu u veljači prošle godine.

Na spomenutom događanju, bivša američka glumica spojila je trudničku bijelu košulju i dugu elegantnu crnu suknju s prorezom dok je na noge obula visoke potpetice talijanskog brenda Aquazzura, kojem je vjerna od početka svog kraljevskog staža. Model s otvorenom petom i zlatnim remenčićima na sredini može se pronaći pod nazivom 'Rendez Vous' za 530 funti (oko 4,500 kuna), a njezino cjelokupno izdanje te večeri procjenjuje se na nešto više od 36 tisuća kuna.

Posjet britanskom veleposlanstvu u Maroku

Prije rođenja sina, britanki princ Harry i Meghan Markle odradili su posljednje službeno putovanje u inozemstvo koje je uključivalo trodnevni posjet Maroku. Bivša američka glumica u visokom stadiju trudnoće tradicionalno si je osigurala veliku pažnju javnosti svojim pomno osmišljenim kombinacijama stvorenim od skupocjenih komada s dizajnerskim potpisom. Njezina garderoba viđena na navedenoj turneji, kako otkrivaju britanski mediji, iznosila je nešto više od 954 tisuće kuna, a najskuplje izdanje imala je priikom psojeta britanskom veleposlanstvu u Maroku.

MODNI REZIME

Meghan Markle nadmašila samu sebe: U Maroku se pohvalila kolekcijom odjeće vrijednom skoro milijun kuna

Pogledaj galeriju

U Diorovoj bež haljini nadahnutoj tradicionalnim kaftanom s bogatim rukavima i s rubom ukrašenim kamenčićima, lijepa je vojvotkinja bila utjelovljenje elegancije, a navedeno izdanje procjenjuje se na gotovo 790 tisuća kuna.

Trooping the Colour, 8. lipnja

Nakon dočeka prinove, Meghan Markle prvi se put u javnosti mogla ugledati u sklopu tradicionalnog događanja Trooping the Colour kojim je kraljica Elizabeta prošle godine proslavila 93. rođendan. Na spomenutom događanju Meghan se pojavila u mornarski plavom izdanju u znaku Givenchy haljine s pripadajućim kaputim, a cjelokupno izdanje procjenjuje se na nešto više od 45 tisuća kuna.

Krštenje Archieja, 6. srpnja

Na službenim fotografijama krštenja sina Archieja, Meghan je osvanula u bijeloj haljini s potpisom francuske kuće Dior, a navedenom izdanju vrijednost se procjenjuje na nešto više od 85 tisuća kuna.

Festival od Remembrance, 9. studenog

Mnogi su s nestrpljenjem iščekivali ponovni susret kraljevske braće i njihovih supruga koji se dogodio na svečanosti koja se održava dan prije Remembrance Sundaya (Dana sjećanja) u Royal Albert Hallu.

Na spomenutom događanju, Meghan je osvanula u najnovijim komadima koji su, izmešu ostalog uključivali crnu haljinu od brokata brenda Erdem, a viđeno izdanje procjenjuje se na gotovo 46 tisuća kuna.

2020. godina

Ručak u hotelu Goring i posjet kazalištu National, 5. ožujka

Prvo skuplje izdanje u novoj godini Meghan Markle imala je prilikom svečanog ručka održanog u londonskom hotelu Goring, nakon kojega je posjetila kazalište National. Na ovom kraljevskom angažmanu, Meghan je osvanula u bijeloj, dizajnerskoj kombinaciji s crnim dodacima čija se vrijednost procjenjuje na više od 120 tisuća kuna.