LUKSUZNA LJEPOTICA

Megajahta američkog milijardera usidrena kod Bačvica

02.09.2011 u 14:55

Bionic
Reading

Megajahta Musashi u vlasništvu petog najbogatijeg čovjeka na svijetu, osnivača i predsjednika uprave Oraclea Larryja Ellisona, usidrena je nedaleko Bačvica

Luksuzna jahta Musashi najveća je i najskuplja jahta izgrađena u nizozemskom brodogradilištu Feadship, koja se specijalizirala za luksuzne brodove, a među njihovim klijentima su Henry Malcolm Forbes, Paul Allen i kralj Khalid iz Saudijske Arabije.

Jahta Musashi duga je 88 metara, a krajem prošle godine isporučena je Larryju Ellisonu koji je s bogatstvom od 39,5 milijardi dolara peti najbogatiji čovjek na svijetu i treći najbogatiji Amerikanac prema Forbesovoj ljestvici.

Ellison je nedavno prodao 138 metara dugu jahtu Rising Sun, inače osmu najveću jahtu na svijetu. Njezina gradnja stajala ga je 200 milijuna dolara, a ubrzo je shvatio da mu tako velika jahta samo stvara probleme jer je prevelika za većinu svjetskih marina, pa je najčešće bila usidrena pored tankera ili podalje od mjesta koja je htio posjetiti. Zbog toga ju je na kraju prodao prijatelji Davidu Geffenu i sebi naručio manju.