SIGURNO JE SIGURNO

Marc Jacobs lijepi cipele na noge svojih modela

17.01.2012 u 09:59

Bionic
Reading

Padovi Naomi Campbell na modnim pistama sigurno mogu jamčiti novinske naslove sljedećeg dana, ali većina dizajnera bi radije da recenzije govore o njihovoj odjeći. Zato je Marc Jacobs smislio novu metodu pomoću koje modeli sigurno neće izgubiti cipele na pisti

Kreativni direktor modne kuće Louis Vuitton osigurava da njegove ekstravagantne revije prođu bez incidenta, i to tako što modelima lijepi obuću za noge, piše Daily Mail.

Za proljetnu je reviju Louis Vuitton kolekcije Jacobs je potrošio čak milijun dolara, što je vrtoglava svota s obzirom na to da je riječ devetominutnom showu. U tu su svotu uključeni honorari za čak 35 vizažista, 70 članova tima zaduženih za odijevanje modela i 50 frizera. No nije jasno tko je od njih imao zadatak da lijepi cipele na stopala modela.

The Sunday Times Style magazin izvijestio je da su modeli na prošlogodišnjoj LV reviji bili nesigurni na nogama upravo zato što su im noge bile pričvršćene za stopala ljepilom za perike. Vjerojatno je skidanje tih cipela nakon revije prava noćna mora, ali nijedna se od manekenki nije javno potužila.

Jacobs inače svoje spektakularne revije priprema oko tri mjeseca. Njegovi spektakli uvijek zatvaraju pariški tjedan mode, pa je pod dodatnim pritiskom da pripremi veliko finale. Kako je pariška revija na rasporedu nakon New Yorka i Londona, noge modela su već umorne, pa je to dodatni razlog da se osigura.

Jacobsu se ovakva blamaža ne može dogoditi