'Courtcore'

Manje je više: Je li ovo najkontroverzniji modni trend ovoga trenutka?

13.04.2023 u 21:16

Bionic
Reading

Svi koji su pratili sudski proces Gwyneth Paltrow zbog nesreće na skijalištu u Utahu 2016. godine, primijetili su vrhunske modne kombinacije u kojima je slavna oskarovka dolazila na suđenje

Plavokosa zvijezda poznata po istančanom modnom stilu, izazvala je veliko zanimanje i zbog svojih pomno odabranih stajlinga.

Iz dana u dan dolazila je na suđenje odjevena u sve elegantnije odjevne kombinacije, redom s potpisima najpoznatijih dizajnera poput The Row, Prade i Ralpha Laurena.

Radi se o kombinacijama na tragu već dobro poznatog fenomena 'prikrivenog luksuza' koje na prvi pogled ne 'vrište' da su skupocjene no znalcima to neće promaknuti.

Courtcore je modna formula koja bi se mogla najbolje opisati kao klasičan stil, elegantan i profinjen, no nikako ne napadno luksuzan kako bi se ostavio dobar dojam - u ovom slučaju na spomenutom suđenju.

Posve očekivano i Gwyneth Paltrow igrala je na kartu ovog trenda tijekom svog suđenja i pa smo je vidjeli, između ostalog i u pletenom džemperu s potpisom luksuznog talijanskog brenda Loro Piana koji vole poznate ljubiteljice skupocjene elegancije. Zatim je uslijedio totalni Prada look koji se sastojao od polo majice dugih rukava i maxi suknje, a neki su ovaj elegantni stil slavne plavuše posve u skladu s motom Rich Mom Energy.

  • +6
Gwyneth Paltrow Izvor: Profimedia / Autor: AP Photo/Rick Bowmer, Pool / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ipak, treba spomenuti kako courtcore trend nije ništa novo, on već postoji dugo vremena. Podsjetimo, Paris Hilton je 2007. godine nazočila svom suđenju za vožnju bez dozvole (nakon čega je osuđena na 45 dana zatvora) odjevena u crno odijelo što je miljama daleko od ružičastih haljinica, kratkih topova i trenirki boje breskve koje je nosila. Drugi primjer je tragično preminula glazbenica Amy Winehouse koja je na suđenje stigla u strogom, 'poslovnom' izdanju posve netipičnom za nju.

U novije vrijeme, courtcore​​​​​​​a se prihvatila kontroverzna Anna Delvey (pravim imenom Anna Sorokin) o čijem je usponu i padu snimljena i serija 'Inventing Anna'.

Sorokin, odnosno Delvey godinama uspješno varala američko pravosuđe, a 2019. godine osuđena je zbog teške krađe u New Yorku zbog koje je trebala 12 godina provesti u zatvoru. Djevojka skromnog podrijetla i željna moći, slave i bogatstva pretvarala se da je bogata njemačka nasljednica te se uspješno infiltrirala u elitne njujorške krugove kako bi postigla svoje ciljeve.

Ipak, zbog dobrog ponašanja, prijevremeno je puštena na slobodu, a otada je na Instagramu skupila preko milijun sljedbenika.

Inače, tijekom suđenja kontroverzna Ruskinja odrasla u Njemačkoj angažirala je stilisticu Anastasiju Walker kako bi joj osmislila niz outfita.