GALACTICA SUPER NOVA

Luksuzna jahta u vlasništvu bogatog Rusa duga 70 metara izazvala pomutnju u dubrovačkoj luci

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 25.06.2020 22:48
  • Objavljeno 25.06.2020 u 22:48
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Tonci PLazibat / CROPIX

U dubrovačkoj je luci ovih vrlo prometno, pa je nakon raskošne jahte od 136 metara 'Flying Fox', poglede privlačila još jedna plovilica o kojoj obični smrtnici mogu samo sanjati

U grušku je luku uplovila jahta Galactica Super Nova čiji je vlasnik po Forbesu treći najbogatiji Rus, Vagit Yusufovich Alekperov.

Raskošna jahta vrijedna oko 80 milijuna dolara duga je 70 metara što je čini najvećim Heesen brodom, a i najbržim te veličine. Galactica može dostići maksimalnu brzinu od 30 čvorova. Njezina glavna paluba ima očaravajući vodopad i bazen sa staklenim dnom koji dopušta prodor prirodne svetlosti u prostor koji se nalazi ispod njega.

Luksuzna plovilica ima šest raskošno uređenih kabina za dvanaest gostiju o kojima brigu vodi 18 članova posade.

Ova jahta također ima i heliodrom kao i kino na otvorenom s pop-up ekranom, a interijerom dominira spiralno stubište i lift.

Porinuta je u more u njemačkom brodogradilištu Heesen Yacht 2016. godine.

Inače, Alekperov je predsjednik i utemeljitelj vodeće ruske naftne kompanije Lukoil u kojoj ima 25 posto vlasničkog udjela, a njegovo se bogatstvo procjenjuje na vrtoglavih 21,1 milijarde američkih dolara. Bogati Rus je po nekim ljestvicama 46. najbogatija osoba na svijetu.