super ideja

Luka Nižetić nudi fini recept: 'Udri brigu na veselje i napravi si ovo božanstveno jelo za dušu'

02.02.2021 u 12:56

Bionic
Reading

Svima je već odavno poznata stvar da je splitskom glazbeniku kuhanje druga ljubav i velika strast te da se u kuhinji snalazi jednako dobro kao i na pozornici. Rado svoja jela pokazuje obožavateljima na društvenoj mreži, a sad ih je počastio još jednim svojim receptom za ukusno jelo

'Udri brigu na veselje i napravi si ovo božanstveno jelo za dušu!', poručio je Luka na početku svoje objave, onda je uz video prikaz na kojem pokazuje kako spravlja 'MaC&CHeeSE' jelo opisao kako da to drugi naprave. 'Kuhaj makarone, procijedi, stavi komad maslaca i pusti da se hladi. Napravi bešamel tako da na vruću tavu baciš maslac, lagano dodaj brašno, neprestano miješaj te polagano dolij hladno mlijeko, neka se sve lijepo sjedini, dodaj malo soli, papra, žlicu senfa, origano i dobro promiješaj', savjetuje pjevač.

'Ubaci naribani cheddar, parmezan i gruyere sir. Smjesu prelij preko makarona, zamiješaj te polovicu stavi u pleh, pospi sa cheddar sirom pa dodaj drugu polovicu smjese. U posebnu zdjelu stavi krušne mrvice, dimljenu slatku papriku, parmezan, rastopljeni maslac te usitnjene orahe. Pospi preko svega i stavi u peć koju si prethodno zagrijao na 200 stupnjeva. Peci oko 20 minuta tj. kad bude brown zlatno, vadi! Uživajte i u slast', poručio je.

Sastojci:

Makaroni ili neka slična tjestenina
Cheddar sir
Parmezan sir
Gruyere sir
Senf
Bešamel: maslac, brašno, mlijeko
Začini: sol, papar, origano
Posip: krušne mrvice, maslac, slatka dimljena paprika, parmezan, orasi

'Ne pitajte za količine, kod mene sve od oka! Tako me mater učila', objasnio je Luka koji je svojedobno za svoje kulinarsko umjeće bio i nagrađen. Podsjetimo, 2014. godine je pobjedio u finalu showa Celebrity Masterchef, a na Visu je prije više godina otvorio svoj restoran Fabrika. Uredio ga je starim i odbačenim stvarima, nakrcao sitnicama koje mu daju toplinu dnevnog boravka kao u seriji 'Prijatelji' i ponudio primamljiv jelovnik.

  • +6
Luka Nižetić Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL