PRVI HRVATSKI PLUS SIZE MODEL

Lucija Lugomer: 'Sve imam za osvajanje svijeta'

07.05.2016 u 16:43

Bionic
Reading

Nakon dugo vremena borbe, modna industrija je, čini se, malo popustila i danas sve češće na naslovnicama magazina i u modnim kampanjama možemo vidjeti djevojke popularno zvane plus-size modeli. Ove djevojke krase obline netipične za ustoličene modne standarde koje dokazuju da ljepota dolazi u svim veličinama, a najbolji domaći primjer svakako je model Lucija Lugomer

Svjetsku scenu nedavno je zabljesnula vijest o pojavi plus-size modela na naslovnici popularnog američkog časopisa. Riječ je o Ahley Graham, plus-size modelu koji je ušao u povijest kao prva djevojka takvog tipa na naslovnici časopisa Sports Illustrated. Svoju naslovnicu, Ashley je posvetila 'svim ženama koje su mislile da nisu dovoljno lijepe zbog svoje veličine'.

#ThisBody is made for making history. @lanebryant

Fotografiju objavljuje A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham)

Ashley Graham kao veliki uzor u svijetu plus-size modela često navodi Lucijau Lugomer. Riječ je o djevojci koja slovi kao prvi 'plus size' model u Hrvatskoj i koja je pažnju domaćih medija nedavno zadobila pojavivši se u talijanskom izdanju magazina Vogue. Kako kaže 22-godišnja Lucija, u svijetu modelinga se našla sasvim 'slučajno', ne razmišljajući previše o rezultatima.

'Ukratko, bila sam članica jedne agencije, nisam dobila nikakav posao godinu dana, raskinula ugovor i odlučila otići baš u modnu agenciju. Nisam egotriper, ali sve uspjehe pripisujem isključivo samo sebi. Ovo govorim zato što mi se jako puno žena javlja i pita kako biti model. Nije to tako jednostavno: otići u agenciju i ti si model... nope! Treba biti karizmatičan, karakter je ono s čime se ljudi najbolje poistovjećuju. Treba znati slušati. Iskreno, ni ja sama ne znam odgovor jer su kod svakoga pravila drukčija. Znati s medijima i u potpunosti se držati onoga što predstavljaš, a i imati malo sreće u svemu tome nije na odmet. Šturo i iskreno. Mediji su me prepoznali i evo me!' priznaje Lucija.

S medijskom pažnjom, Lucija paralelno dobiva i brojne strane ponude.

'Za sada sam odradila sve što sam željela u Hrvatskoj. S ponosom ću predstavljati Hrvatsku, ali iz nje svakako odlazim. Možda ne na duži period, ali ovo će biti moja profesija. Bila bih luda kada ovakvu priliku ne bih pametno iskoristila', priznaje Lucija otkrivši kako u javnost još ne može izlaziti s detaljima o ponudama koje dobiva i koje još uvijek razmatra.

'Mlada, pametna, zdrava, zgodna, duhovita... Sve imam za osvajanje svijeta koji ionako već jako lijepo reagira na mene', otkriva Lucija po pitanju planova za budućnost.


Ovaj domaći plus-size model trenutno je lice domaće modne agencije Midikenn

'Jako smo ponosni što je Lucija prvi hrvatski plus size model, jer kao osoba i model i zaslužuje da to bude', riječi su vlasnika Midikenn agencije Sayona Bangoure koji otkriva kako u agenciji uz Luciju postoji nekoliko jako zanimljivih modela koji javnosti još uvijek nisu poznati.

Bangoura ne krije veliku želju za pojačavanjem modne agencije s još nekolicinom plus size modela, navodeći da je ipak najbitnije da ih 'domaći klijenti prepoznaju te im daju šansu'.

'Mi smo uvijek govorili da je ljepota samo 20 posto, a sve ostalo je osobnost te, naravno, sreća koja vam je potrebna u svakom segmentu života. Mi bismo voljeli da se trend plus-size modela nastavi, ali naravno, to ovisi o modnom tržištu. Smatramo da svatko ima pravo na svoju šansu i da ljepota ipak na kraju dolazi iznutra', riječi su Sayona Bangoure