NEMAJU POJMA O TURIZMU

Lonely Planet popljuvao Veliku Britaniju

11.05.2011 u 14:04

Bionic
Reading

Lonely Planet u svom najnovijem izdanju iznio je niz ozbiljnih kritika na račun Velike Britanije i njezine turističke ponude. Već dugo se ne pamti takva antireklama

Prema pisanju poznatog vodiča Lonely Planet, Britanija obiluje preskupim restoranima, turističkim atrakcijama loše kvalitete i skupim hotelima. Poznati magazin navodi da su prošli slavni dani Velike Britanije te da je to sada zemlja koju si za odmor ne mogu priuštiti čak ni Britanci.


Kako se navodi u poznatom vodiču, mnoge britanske destinacije su precijenjene i nedostaje im kvalitete, a cjelokupna turistička industrija zemlje, kažu, ne funkcionira kako treba.

Lonely Planet jedan je od najpoznatijih i najcjenjenijih vodiča na svijetu. Među turistima uživa velik ugled, a naklada najnovijeg broja je 100.000 primjeraka. Sasvim sigurno takva antireklama Britance nimalo ne veseli, no možda bi im mogla poslužiti za razmišljanje o uvođenju nekih novosti u turističku ponudu.

Vodič Lonely Planet kao svijetli primjer navodi London s odličnim restoranima koji su ipak, kako napominju, malo preskupi. Britanskoj prijestolnici zamjeraju i nedostatak sadržaja za najmlađe, i to besplatnih.