NERAZVIKANI I PREKRASNI

Lonely Planet: Lošinj kao dio 'tajne Europe'

16.06.2014 u 11:58

Bionic
Reading

Od Luxembourga, preko prekrasne nerazvikane španjolske plaže, malo poznatog turskog otoka pa sve do predivnog Lošinja, Huffington Post donosi nerazvikana prekrasna mjesta u Europi koja bi trebalo posjetiti prije nego što ih otkriju horde turista

Lonely Planet izdao je novi vodič nazvan 'Secret Europe' u kojem je na jednom mjestu sakupljeno mnogo iskustava i sastavljena lista od 50 manje poznatih europskih destinacija koje svakako vrijedi posjetiti.

Huffington Post je s popisa TOP 50 izvukao nekoliko mjesta za koja dosad u Americi nisu čuli, a koja bi trebalo posjetiti što prije. Na popisu se našao i jedan hrvatski otok – Lošinj. Sve što trebate znati o ovom otoku na sjeveru Jadrana, piše Huffington Post, jest to da je zaista prelijep.

Po mnogima Prag je najljepši europski grad, no zašto ne otputovati malo istočnije i istražiti Olomouc, relativno nepoznat gradić. U Olomoucu se nalazi spomenik Svetom trojstvu koji je pod zaštitom UNESCO-a, a grad slovi kao jedan od jeftinijih u zemlji.

Mali turski otok Bozcaada s oko 3.000 stanovnika nije razvikan ni među Turcima, a može se pohvaliti ugodnom klimom i brojnim vinogradima. Od mjesta koje bi trebalo vidjeti prijen nego što se i oni nađu na stranicama raznih turističkih vodiča su i srednjovjekovni talijanski gradić Ostuni u Apuliji, smješten na tri brežuljka, nizozemski gradić Haarlem, udaljen svega petnaestak minuta vožnje odrazvikanog Amsterdama, a prekrasna arhitektura, živopisne tržnice iblizina poznatih vrtova Keukenhof dovoljni su razlozi za posjet.

Francuski Amiens ima zaista bogatu povijest, a najpoznatijeznamenitosti su katedrala Notre Dame koja je pod zaštitom UNESCO-a iMuzej Julesa Vernea koji je u ovom gradu proveo zadnja dva desetljećasvog života. Cabo de Gata u Španjolskoj oduševljava prekrasnim krajolikom i nevjerojatno lijepim plažama, a za sve one željne kozmopolitske atsmofere tu je prijestolnica Luksemburga, istoimeni grad čiju polovicu stanovništva čine stranci.