PRESUDILI TURISTI

London je najprljaviji, a Bruxelles najdosadniji grad

06.05.2009 u 10:23

Bionic
Reading

Svjetski putnici ocijenili su europske gradove, a prema njihovu mišljenju, najgora hrana je u Londonu, Pariz je najprecjenjeniji, a Bruxelles najdosadniji europski grad

U istraživanju putničkog websitea TripAdvisor u kojem je sudjelovalo oko 2.400 putnika drugu godinu zaredom Dublin je proglašen najljubaznijim gradom u Europi. No isti su ga turisti proglasili i trećim najdosadnijim europskim gradom, a ispred njega su samo Zurich i Bruxelles.

Najprecjenjeniji gradovi su Pariz i London, a slijedi ih ponovno Dublin. Irska i britanska prijestolnica slično su prošle i po pitanju odijevanja svojih stanovnika jer su stanovnici Londona proglašeni najgore odjevenima, dok su odmah iza njih jednako modno nepotkovani Dublinci.

Najmanje ljubaznim gradom proglašen je Pariz, dok je London odnio titulu najprljavijeg i najskupljeg grada. U Londonu je također najbolji noćni život, a britanska prijestolnica ima i najljepše parkove i najviše besplatnih atrakcija.

Pariz je nakon Londona najskuplji grad u Europi. No francuska prijestolnica iskupila se u kategorijama hrane i odijevanja, jer je proglašena gradom u kojem se najbolje jede i gdje se ljudi najbolje odjeveni.

Očekivano, Venecija je najromantičnija destinacija, odmah iza Pariza i Rima, ali je i treći najskuplji europski grad po mišljenju turista. Kopenhagen je proglašen najčišćim gradom.

Želite li proći jeftino, najbolje je otputovati u Prag, dok svi oni koji preferiraju vizualni doživljaj moraju posjetiti Barcelonu i u širokom luku izbjegavati Varšavu koja je proglašena gradom s najružnijom arhitekturom.