CRVENO JE IN

Ljetno iznenađenje: Nitko se nije nadao popularnosti ove nijanse kose

26.07.2019 u 08:48

Bionic
Reading

Kad su u pitanju nijanse kose, ljeto je obično u znaku tzv. sun kissed pramenova i prirodnih svjetlijih nijansi, no ove sezone naglasak je na posve drukčijem trendu koji je iznenadio mnoge

Poznate fashionistice poput mlade glumice Zendaye, zvijezde serije 'Euphoria', ili Rihanne svoju su tamnu kosu zamijenile za bogate crvene tonove koji im sjajno pristaju.

  • +11
Slavne crvenokose ljepotice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prema riječima hair stilista, upravo je crvena kosa najvrući trend ovoga ljeta.

'Crveni tonovi kose se svako malo vraćaju u modu, a s ovakvom bojom definitivno ćete biti u središtu pozornosti gdje god da se pojavite. Ovakva boja dodatno će vas pomladiti, naravno ukoliko se radi o pažljivo odabranoj nijansi koja laska vašem tonu kože', objašnjava poznata njujorška koloristica Kitty Geller.

ZA TRENDSETERICE

U potrazi ste za idealnom proljetnom frizurom? Evo koje su najpopularnije

Pogledaj galeriju

Ako vam se sviđa crvena boja kose i poželjeli ste promjenu, prvo razmotrite ton kože.

Hladne i plavkaste nijanse, poput višnje, burgundca i patlidžana, pristaju plavkasto-ružičastim ili maslinastim bojama tena. Tople crvene nijanse, poput bakra i crvenkasto-zlatne, idealne su pak za žućkasti ten ili onaj boje breskve i zlata.

Srednje smeđa do tamnosmeđa kosa i maslinasti ten odlično izgledaju u spoju s intenzivnom crvenom i nijansom mahagonija.

'Ako ste hladni tip, odlučite se za hladnije tonove poput ljubičastocrvene, a ako vaša koža ima ružičaste ili tople podtonove, komplimentirat će vam topliji tonovi crvene', dodaje Geller.

Ipak, oprez, crvena boja je najosjetljivija od svih nijansi i vrlo brzo se ispire, stoga se dobro opskrbite sredstvima za njegu obojane kose ili pak u razdoblju između dva posjeta frizeru nanesite preljev u vašoj nijansi kako biste obnovili boju.