MODNA INVESTICIJA

Ljetni klasik: Kultne espadrile s potpisom Chanela s razlogom su osvojile modni svijet

10.06.2022 u 12:33

Bionic
Reading

Udobne espadrile ravnih potplata s potpisom Chanela već godinama ne silaze s trona popularnosti, a mnoge slavne fashionistice poput Jessice Biel, Kendall Jenner, Lucy Hale ili Rosie Huntington-Whiteley rado nose ovaj kultni model

Omiljene espadrile iz sezone u sezonu su neprolazni modni klasik, a bez obzira volite li varijante na punu petu ili pak one ravnih potplata, jedan se prepoznatljiv model nametnuo kao najpopularniji izbor mnogih fashionistica.

Riječ je o Chanelovim espadrilama koje smo vidjeli na stopalima mnogih poznatih zaljubljenica u modu poput Jessice Biel, Katie Holmes, Chiare Ferragni, Gisele Bündchen, Aimee Song ili Kendall Jenner koje je ljetne stajlinge ne mogu zamisliti bez ove kultne obuće.

  • +4
Alessandra Ambrosio u svojim omiljenim Chanelovim espadrilama Izvor: Profimedia / Autor: Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia

Upečatljive, lijepe i nadasve udobne, ove espadrile će svakom stajlingu dati posebnost i uvijek poželjnu notu ljetne nonšalancije s francuske rivijere. Omiljena obuća ne gubi na svojoj popularnosti, dapače, prema Googleovim podacima ovaj artikl pretražuje se između 10.000 i 100.000 puta mjesečno!

Espadrile izvorno potječu s Mediterana, a njihovom je šarmu podlegla i Coco Chanel koja ih je ljeti nosila na francuskoj rivijeri te ih tako pretvorila u jedan od napoželjnijih modnih dodataka.

Iako su u 70-ima bile najpopularniji modeli na punu petu, 2013. godine na modnoj su se sceni pojavile Chanelove ravne espadrile vrlo nalik balerinkama. Espadrile S/S 13 Karla Lagerfelda uključivale su gornji dio od platna s logotipom Cs i gotovo zlatnom kapicom. Stvari su se brzo počelo razvijati, pa je lansiranje sada već dobro poznate kožne verzije pariške modne kuće zauvijek promijenilo načela ljetne obuće jer je ovaj model udoban, chic, izdržljiv i podjednako prikladan i za grad i plažu.

Trenutne resort i proljetne kolekcije sadrže neodoljivu kombinaciju prošivenih lakiranih kapica od janjeće kože, kao i klasični tvid modne kuće.

Iako su mnogi i dalje fascinirani Chanelovim chunky sandalama s remenima na čičak, zanimanje za espadrile i dalje ne jenjava - možda i zato jer su ujedno klasične, bezvremenske i elegantne na poseban način.

I imaju veliku prednost: izgledaju sjajno sa svime što imate u garderobi od trapera pa do ljetnih haljina.

Sve je dopušteno: možete ih kombinirati s npr. haljinama od lana, vrućim hlačicama, vječitim komadima od denima, bijelim trapericama...

Kendall Jenner ih je tako s puno stila iskombinirala s bijelom košuljom i trapericama užeg kroja, Alessandra Ambrosio s tajicama, dok ih je Jessica Biel sjajno uklopila u opušteni all denim look.