NAJLJEPŠE HALJINE

Lijepa trudnica sve je zasjenila na crvenom tepihu

09.02.2015 u 14:05

Bionic
Reading

Kao i svake godine, na dodjeli britanskih filmskih nagrada BAFTA u Londonu nije manjkalo glamuroznih kreacija za što su se pobrinule slavne dame iz svijeta filma

Poznate glumice dale su si truda te su pomno odabrale kreacije za dodjelu nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA). Među filmskim divama lepršavom se kreacijom izdvajala lijepa trudnica Keira Knightley koja je blistala u romantičnoj crno-bijeloj haljini (Giambattista Valli) kulerski je kombiniravši s bajkerskom kožnom jaknom. U jednoj anketi Britanke su je proglasile najbolje odjevenom trudnicom među slavnima (zbacivši s trona omiljenu Kate Middleton). Trudnoća joj zbilja lijepo stoji, a društvo joj je na dodjeli pravio suprug, roker James Righton. Keira u posljednje vrijeme samo niže uspjehe: za ulogu u 'Igri oponašanja' nominirana je i za Oscara.


Julianne Moore sigurno nije bila nezapažena u crvenoj haljini smjelog dekoltea, a za njom nije zaostajala ni Reese Whiterspoon u ljubičastoj haljini Stelle McCartney. Rosamund Pike, nominirana za ulogu u filmu 'Nestala' dobila je mnoge komplimente za jednostavnu ali prelijepu haljinu dizajnera Rolanda Moureta.

Među slavnim uzvanicama zablistale su i Monica Bellucci u dugoj crnoj haljini, Lea Seydoux, Amy Adams...

Nagradu za glavnu ulogu dobila je Julianne Moore za film 'Still Alice', a najboljim redateljem proglašen je RichardLinklater. Njegov 'Boyhood' proglašen je i najboljim filmom. Nagradu za najboljeg sporednog glumca dobio je J. K. Simmons za film 'Whiplash'. Film 'The Grand Budapest Hotel' dobio je pet BAFTA-i u kategorijama za najbolji scenarij, produkciju, šminku, kostimografiju, glazbu... Eddie Redmayne odnio je nagradu za najboljeg glumca u 'Teoriji svega'.