MODNI DVOBOJ

Lijepa princeza ukrala šou: Prvoj dami nije pomogla ni skupa odjeća

07.06.2017 u 17:50

Bionic
Reading

Kontroverzna francuska prva dama Brigitte Trogneux je kao obično odjevena od glave do pete u skupocjenu odjeću svog omiljenog brenda, Louis Vuitton dočekala gošću, lijepu buduću dansku kraljicu, princezu Mary. Zgodna Australka koja je dobila titulu princeze udajom za danskog prestolonasljednika princa Fredericka zasjenila je i chic Francuskinju

Danska princeza Mary je prvu damu Brigitte Trogneux dočekala nakon otvaranja Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj u Parizu. Princeza Mary otvorila je OECD forum 2017 koji traje dva dana gdje se vlade svijeta dolaze zajedno kako bi podijelile rješenja za zajedničke probleme. Dvije dame družile su se u Elizejskoj palači, službenoj rezidenciji i uredu francuskog predsjednika. 

Prva dama i za ovu je prigodu ostala vjerna svom omiljenom brendu odabravši usku mini haljinu i pripadajuću crop jaknu, a stajling je upotpunila stiletto štiklama s metalnim vrhom, popularnim modelom Urban Twist koji također dolazi iz luksuzne pariške modne kuće Louis Vuitton.

Čista suprotnost strogom looku 64-godišnje francuske prve dame bio je stajling lijepe brinete, danske princeze Mary, kraljevske modne ikone. Za susret s prvom damom odabrala je tamnoplavu haljinu i romantični kaput u nježnoj pastelnoj prljavo roza nijansi, a look zaokružila štiklama sa zmijskim uzorkom  i klasičnom torbom.

  • +8
Danska princeza Mary i Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Danska princeza Mary slovi za jednu od najbolje odjevenih kraljevskih dama, ova atraktivna Australka dva je puta proglašena najbolje odjevenom prema glasovima čitatelja britanskog magazina Hello, a našla se i na prošlogodišnjoj listi najbolje odjevenih žena prema izboru magazina Vanity Fair.

S navršene 64 godine, Brigitte je 25 godina starija od supruga, novog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, kojeg je upoznala kao učiteljica u dramskoj školi koju je tada pohađao. Kontroverzna prva dama i zanimljiv modni stil, voli odvažne komade poput suknji i haljina iznad koljena u paru s vrtoglavo visokim štiklama, a ne zazire ni od kožnih komada.

'Ona je rock'n'roll i nikad ju nećete uloviti da kaže: 'Imam 63 godine, zato ne mogu nositi kratke suknje''. Ona nosi vrtoglavo visoke štikle, haljine bez rukava, kožne hlače. Ona je čudnovata žena', izjavila je u razgovoru za L'Express pariška art direktorica Delphine de Canecaude.

Francuska prva dama najčešće se može vidjeti u komadima s potpisom  Louisa Vuittona, što ne čudi kad se zna da je vrlo bliska s Delphine Arnault, izvršnom direktoricom Louis Vuittona i kćeri modnog titana Bernarda Arnaulta u čijem se vlasništvu nalaze brojni luksuzni modni brendovi među kojima je i LV.