nimalo privlačno

Lijepa kraljica vjerna je omraženom modnom detalju koji joj ne čini uslugu

01.10.2017 u 20:28

Bionic
Reading

Iako je proglašena jednom od najbolje odjevenih žena, prema izboru časopisa Vanity Fair, kraljica Maxima dosljedna je jedno te istom modnom dodatku koji joj narušava titulu kraljice stila

Kraljica Maxima, kći bivšeg argentinskog političara Jorgea Zorreguieta i supruga nizozemskog kralja Willema-Alexandera, otkako je preuzela krunu, slovi za jednu od najbolje odjevenih dama s kraljevskih dvora i žena uopće, a od nje bi o modi mogle učiti brojne liderice država, uključujući i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, koja neodoljivo podsjeća na nizozemsku kraljicu.

Colorblock, šareni uzorci, neobični šeširi, suknje i haljine njezin su zaštitni znak, a mnoge se dame s kraljevskih dvora ne bi usudile nositi ono što ona stavi na sebe. U moru dosadnih i jednoličnih kraljevskih izdanja, kraljica Maxima uvijek se trudi izgledati drugačije, što joj i polazi od ruke.

  • +31
Svi stajlinzi kraljice Maxime od Nizozemske Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No ponekad manje ipak znači više. 46-godišnja kraljica argentinskih korijena katkad zna skrenuti s pravog puta i poigrati se komadima koji joj na koncu učine medvjeđu uslugu. Jedan od takvih komada su njezini upečatljivi šeširi koje kraljica obožava nositi kad god stigne.

Na raspravi pod nazivom 'Lets Go Global Health' na Smart Solutions Expo kongresu u Hagu, kraljica Maxima stigla je odjevena u bijelu midi haljinu 'A' kroja s motivom cvijeća, koju potpisuje belgijska modna kuća Natan, na čelu koje je talentirani dizajner Edouard Vermeulen. Njegove kreacije kraljica Maxima često nosi.

  • +7
Kraljica Maxima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ovo je treći put da se lijepa kraljica pojavila u istoj haljini. Retro haljinu nosila je 2013. godine u New Yorku te u Utrechtu dvije godine kasnije, a sada je ponovno odlučila prošetati jednu od njezinih omiljenih haljina.

No kada usporedimo fotografije istog stajlinga sa i bez šešira, primijećujemo veliku razliku u stajlingu. Omraženi šeširi na kojima inzistira lijepa kraljica čine ju starijom i, što je važnije, manje modno osvještenom. Vrlo sličan šešir koji je izazvao negodovanje modnih kritičara je onaj belgijske dizajnerice Fabienne Delvigne, koji je kraljica nosila na ovogodišnjem kongresu Europske akademije za neurologiju.

  • +8
Kraljica Maxima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Neonsko zeleni šešir koji podsjeća na nedozrele banane, mnogima je narušio sliku najbolje odjevene dame s kraljevskim dvora koju su vezali uz nizozemsku ljepoticu, a ništa bolje nije prošao niti fluorescentno ružičasti šešir koji je kraljica nosila koncem lipnja ove godine tijekom posjeta Muzeju Nagele. No unatoč kritikama, kraljica Maxima ustraje na šeširima koji su njezin omiljeni modni dodatak.

  • +5
Nizozemska kraljica Maxima Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras