SPAS U ZADNJI ČAS

Lauryn Hill izbjegla je zatvor

25.04.2013 u 19:43

Bionic
Reading

Zbog utaje poreza slavna pjevačica i majka šestero djec, trebala je odraditi zatvorsku kaznu, ali uspjela je naći način da se izvuče iz katastrofalne financijske situacije

Lauryn Hill našla se na pragu ulaska u zatvor zbog utaje poreza u periodu od 2005. do 2007. godine, kada je zaradila oko dva milijuna dolara. Na sudu se branila da nije namjerno 'preskočila' plaćanje, već se brinula za 'sigurnost svoje obitelji'.

37-godišnja majka šestoro djece tvrdila je da je prestala plaćati porez zbog anonimnih prijetnji, ali u to nije uvjerila i članove sudskog vijeća. Do 6. svibnja trebala je platiti dio duga ili odležati u zatvoru godinu dana i platiti dodatnu kaznu od 100.000 dolara. Ipak, spasila se u zadnji čas.

Naime, potpisala je ugovor s kompanijom Sony vrijedan milijun dolara, što će joj pomoći da se izvuče iz teške financijske situacije i da izbjegne zatvor. Prema ugovoru treba napisati pet novih pjesama, a za snimanje novog albuma dobit će dodatni honorar.

Za svoj debitantski album 'The Miseducation Of Lauryn Hill' dobila je pet Grammyja, a prodan je u oko 15 milijuna primjeraka diljem sveta.