BLAGDANSKA IZDANJA

Laskave party haljine istaknut će ono najbolje na vama

15.12.2016 u 06:30

Bionic
Reading

U blagdanskoj sezoni dame osobito vole zablistati i pritom se osjećati udobno u osmišljenim stajlinzima. Ususret blagdanskim zabavama i domjencima, modna stranica WhoWhatWear stvorila je listu silueta haljina namijenjenih različitim figurama žena, s kojima ćete s lakoćom stvoriti laskavo blagdansko izdanje

Figura jabuke

Za pripadnice figure jabuke specifičan je jači struk, a kako biste istaknuli najbolje od nje, u tome vam mogu pomoći haljine koje krojem u potpunosti ne prijanjaju uz vašu liniju, a njima ćete stvoriti modernu siluetu koju priželjkujete. Haljine asimetrična kroja vašem izgledu podarit će modernu i eklektičnu notu, dok će odabir haljina u nježnoj roza nijansi i s detaljem golih ramena podariti dozu ženstvenosti.

Atletska građa tijela

Ako je prirodan oblik vašeg tijela ravan i atletski, birajte haljine drapiranog kroja. Upravo one stvorit će vizualni efekt oblina koje vam nedostaju.

Figura pješčanog sata

Pripadnicama figure pješčanog sata, najviše se preporučuju haljine na preklop koje stižu s detaljem remena ili trake oko struka. Ovim detaljem istaknut ćete struk i odvratiti pozornost od područja koja ne želite naglašavati. Trendovski, baršunasti primjerci haljina na preklop, pokazat će se odličnim odabirom u blagdanskoj party sezoni.

Figura obrnutog trokuta

Žensku figuru obrnutog trokuta karakterizira jači gornji dio tijela u odnosu na donji. Kako biste istaknuli najbolje od svoje figure i pritom ostvarili potreban balans, birajte haljine čiji se donji dio u kroju i detaljima razlikuje od gornjeg dijela kreacije. Samim time pažnju ćete svratiti na donji, oblinama zanemaren dio tijela. Biranjem ovih modela haljina, žene figure obrnutog trokuta ostvarit će modnu win-win situaciju.

Kruškolika figura

Za žene koje glavninu težine nose u donjem dijelu tijela, najbolji su izbor haljine sa suknjama koje započinju od struka i pritom previše ne dodiruju figuru donjeg dijela tijela.  Blagdanska party sezona odlično je vrijeme za ostavljanje odvažnog statement dojma, stoga će efektni spomenutih modela haljina na kruškolikoj građi izgledati posebno dobro.